Verujte svom instinktu, poručila mama nakon što se njen loš osećaj prema komšiji ispostavio kao istinit u jezivom obrtu

25.04.2024

21:11

0

Autor: K. O.

Naši osećaji su tu iz nekog razloga

Verujte svom instinktu, poručila mama nakon što se njen loš osećaj prema komšiji ispostavio kao istinit u jezivom obrtu
Copyright Profimedia

Da li ste ikada osetili sveobuhvatni osećaj straha kada vidite određenu osobu, ali ste imali problem da utvrdite zašto?

Ovo su možda vaši instinkti koji vas podstiču da se čuvate neke osobe i da u njoj postoji zlokobna priroda.

Važno je da uvek verujemo svojim instinktima kada nam kažu da nešto nije u redu u vezi sa određenom situacijom ili osobom.

Jedna majka dokazuje koliko je bitno "verovati svom stomaku" nakon što se osećala nelagodno zbog jednog od njenih komšija koji je pozvao njenu ćerku kod sebe u kuću.

Nije mogla da se otrese tog osećaja, a ubrzo nakon interakcije sa komšijom, otkrila je i zašto.

Majka je rekla da sumnja da njen komšija nije tako iskren kao što je izgledao nakon što je pozvao njenu ćerku u svoju kuću da mu pomogne da okupa psa.

Deleći svoju priču na subreddit r/amiwrong, majka je rekla da ona i njen muž žive u „veoma lepom“ i generalno bezbednom kraju sa svoje dvoje dece, starosti 7 i 3 godine.

Profimedia
 

Njihova sedmogodišnja ćerka često odlazi sama ulicom do kuće svoje drugarice da bi se igrale, a najčešće joj dozvoljavaju da ide sama dok je majka posmatra iz prednjeg dvorišta.

Jednog dana, dok je žena gledala svoju ćerku kako silazi do kuće svog prijatelja i onda je krenula nazad kada je shvatila da nije stigla do njegove kuće, već se zaustavila ispred prilaza drugog komšije. Delovala je kao da ćaska sa nekim.

„Iskreno, u ovom trenutku nisam razmišljala o tome“, napisala je žena. „Poznajem ove komšije, imaju dva preslatka zlatna retrivera, često šetaju i vole decu u komšiluku.”

Žena je nakratko ušla unutra da proveri svoje drugo dete, pod pretpostavkom da će se njena ćerka vratiti.

Međutim, kada je ponovo izašla napolje i videla da se njena ćerka još uvek nije vratila, proradili su njeni „mamini instinkti“ i uplašila se da nešto nije u redu. Žena je ostavila njihovo dete sa mužem dok je krenula niz ulicu da traži njihovu ćerku.

Kada je stigla u kuću svog komšije, primetila je da je kuća mračna i da je izgledala kao da je prazna. Tek što je počela da paniči, vrata joj je otvorila komšinica.

„On je bio tako ležeran i smejao se, ne znam da li je osetio da sam ja izbezumljena dok mi je objašnjavao da mu je jedno od dece iz komšiluka pomagalo da okupa svog psa kada je moje dete naišlo, i svi su otišli ​​u garažu“, napisala je žena.

Youtube/CBS Evening News
 

„Rekao je da će upravo poslati decu kući pošto su završavali. Pratim ga unutra, i da, tu je mokri pas i dve devojčice koje se smeju.”

Iako se muškarac ponašao pristojno, žena je i dalje imala uznemirujući osećaj prema njemu.

„Kuća je bila tiha i imala sam osećaj kao da je opasnost blizu, i samo sam nekako maltene izjurila decu iz njegove kuće“, rekla je ona. „Čak ni ne znam da li sam se pozdravila ili bila nepristojna.

Čak i nakon što je bezbedno vratila ćerku kući, nije mogla da se otrese tog osećaja.

„Bila sam toliko potresena da sam se fizički tresla, zubi su mi cvokotali“, napisala je. „Ne znam zašto, ali imala sam užasan osećaj u stomaku da se nešto podlo dešava sa ovim čovekom.

„Moj muž kaže da moja prošlost zamagljuje stvari i tera me da vidim senke na sunčevoj svetlosti“, napisala je žena, otkrivajući da ju je kao dete neprikladno dodirivao član porodice.

Ne mogavši da se oslobodi osećanja, žena je razgovarala sa majkom ćerkine prijateljice, rekavši im da su devojke bile same u kući sa tim muškarcem.

Iako su obe interakcije bile normalne, ženina intuicija je nastavila da joj govori da nešto nije u redu sa njenim komšijom.

Freepik
 

Osećaj u stomaku je nije prevario

Kako se ispostavilo, nedelju dana kasnije, otkrila je da su njeni instinkti bili u pravu.

Žena je saznala da je prijateljica njene ćerke sama prijavila komšiju za zlostavljanje.

U naknadnom postu na Redditu, žena je podelila da je majka ćerkine prijateljice pozvala njenog muža da ga obavesti da je njena ćerka prijavila da ju je komšija zlostavljao.

„Sve je to veoma rano u procesu, ali izgleda da su moji instinkti bili tačni“, napisala je ona. „Nisam videla ni čula ništa drugo, i sumnjam da ću imati nešto da dodam, ali ponekad je ispravno verovati instinktima. Imala sam loš osećaj i drago mi je što sam progovorila."

Iako oseća gađenje zbog cele situacije, ona i muž razgovarali su sa ćerkom o svemu što se dogodilo da bi ona sledeći put znala na koje ponašanje treba da pazi u budućnosti dok bude u interakciji sa odraslima koje ne poznaje.

„Ovaj čovek je čudovište ako je istina. Izgledao je tako normalno i ljubazno“, rekla je žena o komšiji.

Drugi Redditori su pozdravili to što je majka nastavila da veruje svojim instinktima iako joj niko drugi nije verovao u početku.

Ova njena priča služi kao ključni podsetnik da naučite decu važnosti opasnosti od nepoznatih ljudi.

Često čujemo horor priče u kojima su deca namamljena u kombije ili kuće stranaca nakon što ih podmite slatkišima ili igračkama.

Pixabay
 

Kao i ženini susedi, oni takođe mogu da koriste svoje kućne ljubimce, pa čak i drugu decu kako bi stvorili lažni utisak da su bezbedna osoba.

Kada razgovarate sa decom o bezbednosti, najbolje je da počnete tako što ćete ih naučiti važnim pravilima kada su u blizini nepoznatih ljudi. Ova pravila uključuju neprihvatanje poklona ili vožnje od stranaca, nedeljenje ličnih podataka sa strancima i da vam uvek budu na vidiku kada se igraju napolju.

Neka vaše dete zna da uvek može da vam se obrati sa pitanjima ili zabrinutostima u vezi sa strancima ili njihovom bezbednošću.

Najvažnije, podsetite ih da veruju sopstvenim instinktima. Mogli su samo da spasu sebe, ili nekog drugog, od zla, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike