Praznici su vreme kad treba misliti i na druge: Kiropraktičar Lazar, ganut pričom o ugroženoj porodici, pokrenuo neobičnu humanitarnu akciju

26.12.2023

18:17

0

Autor: K. O.

U saradnji sa organizacijom "Srbi za Srbe", odlučio je da pomogne i pokazao da svako od nas može da nađe način da bude human

Praznici su vreme kad treba misliti i na druge: Kiropraktičar Lazar, ganut pričom o ugroženoj porodici, pokrenuo neobičnu humanitarnu akciju
Kiropraktičar Lazar Davidović - Copyright Privatna arhiva

Praznici su vreme darivanja i vreme kada se okrećemo porodici i svojim najbližima. Ali takođe i vreme kada bi trebalo da se setimo i onih koje život ne mazi, a sreća im je okrenula leđa.

Često čujemo da naše malo nekome mnogo znači, a primer jednog humanog čoveka ponovo je potvrdio ovu krilaticu.

U pitanju je kiropraktičar Lazar Davidović, koji je pokrenuo jednu nesvakidašnju humanitarnu akciju. Naime, on je u saradnji sa organizacijom "Srbi za Srbe", poznatom po akcijama "Trojka iz bloka" i "Šah iz bloka", sproveo humanitarnu akciju "Kiropraktika iz bloka".

- Igor Rašula iz organizacije "Srbi za Srbe" bio je moj pacijent, a inače mi je i prijatelj, pa sam u saradnji sa njim odlučio da organizujem humanitarne terapije. Sav prihod otići će u fondaciju za pomoć ugroženim porodicima - priča Davidović, i dodaje: - Pogledao sam prilog o tome u kakvim uslovima živi jedna mnogočlana porodica, ganulo me i potreslo kada sam video da se kupaju u kadi koja je buđava, pa sam odlučio da nekako i ja pomognem, jer smatram da svako treba da bude human koliko može.

Privatna arhiva
 

Tako je Lazar ceo jedan dan pružao kiropraktičarske usluge svojim pacijentima, a sav novac koji je zaradio prosledio je za pomoć ugroženima.

- Prikupljena je značajna suma, i siguran sam da će im dobro doći. A s obzirom na to da dobro poznajem Igora, ne sumnjam da će novac otići u prave ruke.

Privatna arhiva
 

I dok su pacijenti tog dana regularno dolazili na terapiju, Lazar priznaje da je on baš bio uzbuđen.

- Inače, trudim se da vikendom odmaram zglobove i mišiće, jer je moj posao zaista naporan, ali mi tog dana ništa nije bilo teško.

Privatna arhiva
 

Na neki način je pomaganje ljudima njegov poziv, a ovo je samo još jedan način da se to i uradi. Inače, Davidović ima želju da "Kiropraktika iz bloka" postane tradicionalna, te da svake godine u ovo vreme odvoji jedan dan koji će posvetiti humanitarnom radu. 

Privatna arhiva
 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike