Pređete 10 hiljada koraka, država vas nagradi

25.09.2020

17:45 >> 15:59

0

Uzbekistan nagrađuje besplatnim članarinama u teretani

Pređete 10 hiljada koraka, država vas nagradi
Copyright Pixabay

Ljudskom telu je neophodna fizička aktivnost, a šetnja je jedna od preporučenih za zdravlje našeg tela. A da bi poboljšao opšte stanje i motivisao svoje građane, Uzbekistan je odlučio da nagrađuje sve građane koji počnu da vode zdraviji način života, a opcije su besplatna teretana i popusti na slične usluge.

Ova država u Centralnoj Aziji i bivša sovjetska republika, rešila je da kod svojih žitelja probudi želju za zdravim načinom života, a takve navike ljudima obično padaju najteže. U nacrtu zvaničnog dokumenta stoje i odredbe kao što je uvođenje dana bez automobila ili postavljanje sprava za vežbanje u gradskim parkovima.

Država planira da pokrene i teretane u svom vlasništvu, koje će biti besplatne za građane koji dnevno pređu 10.000 koraka i tako narednih godinu dana. Takođe, svi zainteresovani Uzbekistanci dobiće 50 odsto popusta za slične usluge. Ovaj dokument je objavljen pre dva dana.

Uzbekistan ima čak 34 miliona ljudi, a žele da zdravim životnim stilom smanje i rizike od pandemije. Tačan naziv programa je “Savladajmo pandemiju sportom”, a promovišu se sve vrste rekreacije: brzo hodanje, trčanje, vožnja bicikla, mali fudbal, badminton, odbojka, basket.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike