Stručnjaci potvrdili: Postoji aktivnost koja je najbolja protiv debljanja, kao i za skidanje viška kilograma

29.12.2022

16:41

0

Autor: K. O.

Ni hladno vreme više nije prepreka, tako da izgovora nema

Stručnjaci potvrdili: Postoji aktivnost koja je najbolja protiv debljanja, kao i za skidanje viška kilograma
Nina Agdal1 - Copyright printscreen/Twitter/ninaagdal

Ko može da odoli bogatoj trpezi i čašici više tokom predstojećih praznika! Kada se prenemo iz prazničnog delirijuma i otreznimo od ića i pića, shvatimo da naše telo više ne izgleda kako smo želeli. Međutim, to ne mora da nam bude praznična noćna mora jer je dobra vest da održavanje zdrave telesne težine ne mora da bude teško.

Postoji jedna aktivnost oko koje su stračnjaci saglasni. Oni smatraju da je plivanje najbolja vežba za prevenciju debljanja.

Za to postoji nekoliko razloga:

Sagoreva više masti

Plivanje je aerobna aktivnost koja nije naporna za zglobove. Može pomoći u mršavljenju, izgradnji mišića, sprečavanju povreda i ublažavanju bolova u leđima.

Otpor koji pruža voda pomaže vam da uložite više napora i sagorite dodatne kalorije.

Pomaže u izgradnji mišića

Kako ulažete više napora tako ciljate na različite mišiće koji vam pomažu da se održite na površini vode. Tako zapravo gradite mišiće, što utiče na sagorevanje masti i pomaže da izgubite na težini.

Pexels
Plivanje

Gradi izdržljivost i snagu

Fizioterapeutkinja Lalita Meksorli kaže da je plivanje odlično za izgradnju izdržljivosti i snage. Nije ni preterano teško, a neće nam povrediti zglobove ni mišiće.

- Redovno plivanje može vam pomoći da održite težinu i čak izgubite koji kilogram ako to želite. Idealan je trening za ljude koji ne vole intenzivan trening, ali ipak žele da ostanu u formi. Takođe je odličan način da se opustite, smanjite stres i zabavite - poručila je Meksorli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike