Tri načina da se rešite zabrinutosti: Sva tri su podjednako efikasna, a osiguraće vam miran i bezbrižan život

26.06.2022

17:30

1

Autor: Z.A.S.

Zabrinutost donosi osećaj nemira, strepnje, ugrožava životnu radost i sprečava vas da napredujete

Tri načina da se rešite zabrinutosti: Sva tri su podjednako efikasna, a osiguraće vam miran i bezbrižan život
Ilustracija - Copyright Unsplash

Brige su sastavni deo naših života. Mnogima od nas ne prođe ni jedan jedini dan a da ne brinemo zbog nečega. Međutim, koliko god da je to nekada opravdano, nekada to radimo i bez razloga.

Skloni smo tome da brinemo zbog stvari koje su se već dogodile, ali i zbog onih koje će se tek dogoditi. Sve to unosi nemir i strepnju u nas, pa nas samim tim sprečava i da napredujemo.

Postoje tri tehnike koje pomažu da se rešimo briga i svaka je podjednako efikasna.

Profimedia
 

1. Izazovne situacije posmatrajte kao šansu za rast

Potrebno je da shvatite da, to što vi brinete, neće doprineti rešenju problema, već će samo sve zakomplikovati i to vama. Pokušajte da se prisetite starih problema. Sada vam sigurno izgledaju smešno, zar ne? Tako će biti i sa sadašnjim brigama. A šta je potrebno da uradite? Umesto da brinete, jednostavno razmislite šta je to što biste mogli da naučite i primenite iz ove situacije.

2. Tok negativnih misli promenite u pozitivne
Brige umeju da "napadnu" kroz negativne misli. Čim primetite da vam se to dešava, samo zatvorite oči, udahnite duboko i u sebi odbrojavajte od 5 do 1, polako, a zatim odmah zamislite nešto lepo i pozitivno. Fokusiraćete se na dobre stvari i shvatićete da ima mnogo više pozitivnih i lepih stvari nego razloga za brigu.

Pixabay
 

3. Ograničite izloženost negativnim uticajima

Izbegavajte da upijate negativne informacije, od vesti, preko toksičnih ljudi, onih sa negativnim stavovima i takozvane "energetske vampire". Sve to i svi oni mogu samo da vam unesu nervozu, isfrustriranost i, naravno, da vam donesu brige. Okružite se pozitivnim ljudima, slušajte muziku koju volite, pročitajte neku dobru knjigu. Postoji mnogo načina da probudite u sebi pozitivnu stranu i jednostavno joj se okrenite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike