Zašto je za muškarce bolje da budu u vezi nego da su singl

24.12.2020

21:20 >> 13:32

0

Istraživanje je obuhvatilo 134 mladića u vezi

Zašto je za muškarce bolje da budu u vezi nego da su singl
Copyright Profimedia

Svi se drugačije ponašaju kada su u vezama u odnosu na to kada su singl. A novo istraživanje o ljubavnim vezama pokazalo je da su muškarci nežniji i blaži kada su sa svojom devojkom, nego s prijateljima, te da su manje skloni bilo kakvom rizikovanju.

Samci su skloniji riziku od muškaraca u vezama, rekla je Karol Silva, istraživač u dečjoj bolnici u Filadelfiji, a piše Psypost.org.

U ovom istraživanju učestvovala su 134 mladića u vezama. Test o riziku sastojao se od igre u kojoj učesnici pokušavaju da dođu do kraja staze što je brže moguće. Muškarcima je rečeno da što brže stignu na odredište, više novca mogu osvojiti.

Pročitajte još

U igri se učesnicima predstavlja izbor vožnje kroz raskrsnicu kako bi se uštedelo vreme, ali bi rizikovali da se sudare sa drugim automobilima ili bi kočili ili čekali pogodan trenutak da prođu raskrsnicu, a ako pričekaju izgubiće na vremenu. Istraživači su otkrili da su učesnici u prisustvu svoje devojke preuzeli znatno manje rizika.-Prisutnost partnera ima svojevrsni način pripitomljavanja – rekla je Silva. Istraživači veruju da izbegavanje rizika može značiti sigurnost ili da prisutnost partnera deluje tako da muškarci postaju manje zabrinuti zbog izvršavanja zadataka.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Avaz.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike