To je direktor: Zaposlenima podelio dobit od 1,6 miliona dolara

19.11.2020

12:00 >> 13:08

0

Učini pravu stvar, kaže vlasnik kompanije

To je direktor: Zaposlenima podelio dobit od 1,6 miliona dolara
Copyright Foto:Pixabay/S K

Leri Konor, direktor američke kompanije „Konor Grup“sa sedištem u Ohaju koja se bavi nekretninama, za samo osam dana na berzi je ostvario dobit od 1,6 miliona dolara. I to je suma koja mu je ostala nakon plaćanja svih poreze.

Od tog novca on je mogao da kupi luksuzna kola, jahtu, da potroši pare u kazinu ili ode u penziju. Ali Leri je odlučio da taj novac podeli svojim zaposlenima, i to im je saopštio u video-obraćanju. Mnogi nisu krili suze.

Bonuse koji se kreću iznosu od 2.000 do 9.000 američkih dolara kompanija će isplatiti svim svojim saradnicima koji, kako kažu, nemaju visoku naknadu.

Isplate su izračunate na nivou sistema zasnovanog na položaju i dužini zaposlenosti u kompaniji, rekla je portparolka kompanije Amanda Brovn, dodajući da saradnici koji su zaradili više od 150.000 američkih dolara nisu bili „podobni“ za isplatu bonusa.

– Srednja zarada saradnika koji su dobili bonuse iznosi oko 42.000 američkih dolara – rekla je Amanda Brovn.

Memo Alba, partner i viši tehničar za održavanje, koji u „Konor grupi“ radi već 13 godina, kaže da je kompanija oduvek brinula o svojim zaposlenima:

– Porodica je na prvom mestu. Volim to kod ove kompanije. To me drži ovde. Oduvek mi se činilo da im je stalo ne samo do mene, već i do zdravlja i blagostanja moje porodice. Uvek su tu da pomognu.

Alba je rekao da će iskoristiti bonus od 6000 dolara za preuređivanje kuće,  putovanje na Floridu sa suprugom i četvoro dece, kao i da će suprugu izvesti na večeru.

Biće vam zanimljivo i ovo da pročitate:

Ajfelov toranj, austrijski Halštat, rimski Koloseum, londonski Tauer bridž i sve to u Kini

Fiskultura uma uz književne klasike

Pixabay/Adriano Gadini

Pored bonusa, “Konor grupa” se obavezala da će platiti neočekivane troškove brige o deci za sve zaposlene i proširiti svoj pridruženi program zajma. Program omogućava zaposlenima da dobiju kratkoročne akontacije plata koje se mogu vratiti putem odbitka od zarada, rekao je Brovn.

Kompanija koja zapošljava oko 400 ljudi i koja upravlja luksuznim stambenim zajednicama, nije zatvorila svoja vrata od izbijanja epidemije korona virusa.

Leri kaže da je njihov osnovni moto „Učini pravu stvar“:

– Kada razmišljam o tome kako sam zaradio novac u poređenju šta naši saradnici rade svakog dana, za mene je isplaćivanje bonusa bila prava stvar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike