Bračni par staru mrtvačnicu pretvorio u topli dom (VIDEO)

14.11.2021

10:30

0

Jedna od najstrašnijih prostorija u ovoj kući je podrum koji je nekada služio kao soba za balsamovanje

Bračni par staru mrtvačnicu pretvorio u topli dom (VIDEO)
profimedia-0106548693 - Copyright Profimedia

U gradiću Trejsi u Americi, stara mrtvačnica postala je topli dom. Kao u priči Stivena Kinga.

Bračni par Olaga, Kejsi i Endru preselili su se iz velikog San Franciska u malo mesto i doneli neobičnu odluku, da za svoje prebivalište kupe 98 godina staru kuću - mrtvačnicu.

Očigledno im je ova kupovina bila zabavna pa su počeli preko platforme TikTok da objavljuju sablasne video zapise na kojima se može videti mnogo neobičnih detalja i predmeta, jer je kuća zadržala karakteristike iz perioda kada je bila mrtvačnica. Istorija otkriva da je ova kuća izgrađena 1923. godine za mrtvozornika u gradu Trejsi.

Kada se priđe kući jasno se vide dva ulaza. Jedan koji je koristio mrtvozvornik sa porodicom i drugi koji je služio za pogrebne poslove.

Jedna od najstrašnijih prostorija u ovoj kući je podrum koji je nekada služio kao soba za balsamovanje. Ovde su otkrili odvod u podu koji vodi direktno do kanalizacije i kuke na plafonu koje bi se koristile za gravitaciono balsamovanje.

Bračni par je uz pomoć komšija i lokalnog istorijskog društva, otkrio mnogo detalja vezanih za mrtvačnicu.

Veruje se da na ovom mestu nije bilo kremacija pokojnika niti frižidera za tela, jer bi to bilo neprikladno za to doba. Međutim, saznali su da je u kući postojao mali lift koji je služio za prevoz tela pokojnika.

Komentari tiktokera su uglavnom bili da “ni u snu” ne bi živeli u takvoj kući, dok su drugi komentarisali da sve zvuči kao priča iz horor filma.

Kada su napustili veliki grad i preselili se u malo mesto, ideja ovog bračnog para bila je da pronađu mir. Kupovinom ove kuće kao da su napravili korak dalje u  ispunjavanju ove svoje potrebe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike