Saobraćajna gužva u šumi! Jezivo groblje automobila u Belgiji

04.11.2021

13:30

0

Razne priče kruže o nastanku ovog auto-otpada

Saobraćajna gužva u šumi! Jezivo groblje automobila u Belgiji
profimedia-0321983752 - Copyright Profimedia

Usred male šume blizu Šatijona, seoceta u južnoj Belgiji, nalazi se pravo groblje napuštenih automobila. Niko sa sigurnošću ne može reći kako su dospeli na ovo mesto, ali su tu ostali punih 70 godina.

Bio je to jedan od najvećih otpada automobila na svetu, a urbana legenda kaže da su oko 500 automobila na tom mestu ostavljali američki vojnici iz Drugog svetskog rata koji ih nisu mogli vratiti u Ameriku. Sakrili su ih u šumu misleći da će se jednom vratiti po njih. To se nikada nije desilo.

Profimedia
 

Lokalni stanovnici ponavljaju da ova legenda nije tačna i da nema ništa romantično vezano za ovu šumu. Po njima, groblje automobila u Šatiljonu je običan otpad istovaren na jednu lokaciju, kao i svaki drugi na svetu.

U jednom trenutku u Šatiljonu su bila četiri groblja automobila sa čak 500 napuštenih vozila. Nažalost, većinu automobila meštani su ukrali ili uklonili kako bi ih prodali u staro gvožđe, a zbog ekoloških problema groblje je donekle očišćeno 2010. godine.

Profimedia
 

Vreme i korozija su učinili svoje, automobili su propali, a ono malo što je ostalo ukrali su lokalni kolekcionari automobila, a instrument-table i logotipi su se pokazali posebno popularnim za popravljanje sličnih starih modela.

Napušteni automobili su bili locirani na četiri „groblja“, a danas postoji jedno sa između 100 i 150 automobila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike