Da li maske maskiraju naše emocije?

20.01.2021

18:30 >> 20:11

0

Pogledajte se u ogledalo i saznajte šta vaše lice radi

Da li maske maskiraju naše emocije?
Copyright Profimedia

Pandemija koronavirusa donela je velike brige i izazove, normalnost nam okrenula naglavačke, ali i održala lekciju koju će mnoge generacije posle nas učiti. Otvorila nam je oči za širi vidik i kreirala nove poglede na život, na svet, na svakodnevicu i prvog komšiju.

Tako, većina ljudi nije shvatala koliko je važan govor tela, odnosno neverbalna komunikacija, sve dok maske nisu postale uobičajena stvar.

Stručnjak za slike i životni trener Čarls Gustafson ukazuje da se izrazi lica i dalje mogu primetiti na očima, obrvama i pokretima glave, čak i kada se nosi zaštitna maska. I prikazao to u brojevima.

– Devedeset tri procenta načina na koji komuniciramo je neverbalno, a to znači da još uvek nismo ništa rekli. Dakle, to uključuje i naše gestikulacije, naše oči, obrve, naginjanje glave, klimanje glavom. Ovi gestovi nam omogućavaju da učimo o drugim ljudima i da se sa njima povežemo.

Profimedia

Čarls kaže da najviše pažnje treba obratiti na oči.

– Oči su prozori duše, one koje najviše komuniciraju kada je reč o ljubaznosti i otvorenosti. Te prozore možete koristiti za omekšavanje, za osmeh čak i ako su vam usta prekrivena, rekao je on, a preneo ctvnews.ca.

I dodao da kada se neko nasmeši ustima, njegove oči prikazuju te iste poruke, ističući važnost kontakta očima prilikom nošenja maske. Oči i obrve mogu čak i bolje da izraze nečija osećanja nego usta, u određenim situacijama.

Za one koji žele postati bolji u prenošenju i pokazivanju svojih osećanja dok nose masku za lice, Čarls Gustafson kaže da je praksa ključna.

– Pogledajte u ogledalo i saznajte šta vaše lice radi. Šta vaše lice radi odmarajući se? Šta vaše lice čini kada ste nasmejani?” Morate da znate šta vaše lice radi kada želite nešto da saopštite. Proučite sebe ispod maske.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike