Najstarija osoba na svetu će nositi olimpijsku baklju

05.03.2021

15:00 >> 10:49

0

Kane Tanaka ima 118 godina

Najstarija osoba na svetu će nositi olimpijsku baklju
Copyright Profimedia

Japanka Kane Tanaka, koja ima 118 godina i koja se dva puta lečila od raka i preživela dve globalne pandemije, u maju će, u gradu Šime, u prefekturi Fukuoka, nositi olimpijsku baklju.

Najstarija osoba na svetu nosiće baklju sedeći u invalidskim kolicima koje će gurati neko od članova njene porodice. Sama je odlučila da na kraju tog puta dugog stotinu metara napravi nekoliko koraka i baklju doda sledećem trkaču.

Kane, koja voli da pije gazirana pića, u januaru je napunila 118 godina, i tom prilikom je od porodice dobila patike na poklon.

– Divno je što je doživela ove godine i što još može da bude aktivna. Želimo da to vide i drugi ljudi i da ne misle da su godine prepreka – izjavio je njen 60-godišnji unuk Eiji Tanaka.

Profimedia

Među najstarijim osobama koje su nosile baklju bile su 106-godišnja Aida Gemankue, koja je zapalila olimpijski plamen u Rio de Žaneiru 2016. godine, i 101-godišnji stonoteniser Aleksandar Kaptarenko, koji je trčao s bakljom na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, prenosi CNN.

Letnje olimpijske igre u Tokiju trebalo je da budu održane prošle godine, ali su odložene za ovu godinu, mada još uvek nije zvanično potvrđeno njihovo održavanje zbog aktuelne situacije u vezi s koronavirusom u celom svetu.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike