Onlajn nastava iz kuhinje: Nastavnik hemije uživo izvodi eksperimente u svojoj „laboratoriji“

14.03.2021

16:30 >> 11:24

0

Zabavne časove profesora Lija sada prate i roditelji

Onlajn nastava iz kuhinje: Nastavnik hemije uživo izvodi eksperimente u svojoj „laboratoriji“
Copyright Printscreen

Kako bi što interesantnijom učinio onlajn nastavu, profesor hemije u srednjoj školi „Kalvin Kulidž“ u Vašingtonu u SAD, Džont Li, odlučio je da svoju kuhinju pretvori u laboratoriju. U izvođenju nastave mu pomaže Instagram i Iphone postavljen na polici za knjige.

Učenici sada umesto suvoparne teorije uživo posmatraju eksperimente koje profesor Li izvodi ispred kamere. Profesor Li kaže da mu magija društvenih medija pomaže da se poveže sa svojim učenicima kao da su u istoj sobi, mada priznaje da do skoro nije znao da koristi ni Twitter ni Instagram lajv.

Printscreen

Za sebe kaže da nije heroj već da svoj posao radi najbolje što može. On je od sopstvenih sredstava obezbedio materijale za učenje i dostavio ih učenicima kako bi časovi bili što zanimljiviji i efikasniji. Profesor kaže da su učenici oduševljeni i da jedva čekaju časove hemije. A da stvar bude još luđa, sada nastavu i zabavne časove profesora Lija prate i roditelji.

Njegove video klipove pregledaju i po više puta, a na pitanje zašto je laboratoriju instalirao baš u kuhinji odgovara da smatra da je kuhinja mesto gde najviše možemo da naučimo o hemiji, uz supstance koje su nam svima dostupne. Recimo, suvi led je odličan materijal da se učenici poduče o ugljen-dioksidu.

Printscreen

Na jednom od svojih časova uživo učenike, ali i profesora, iznenadio je poznati američki komičar Kevin Hart koji je nenajavljeno „upao” na čas i tako izazvao veliko oduševljenje svih koji su prisustvovali. Hart je odlučio i da pomogne pa je kupio novu hemijsku opremu i dao stipendiju za učenike.

Printscreen

Ideja i časovi profesora Lija su bili toliko zanimljivi da je ekipa „Amazon Prajm“ odlučila da snimi kratki dokumentarni film o njemu u okviru projekta „Heroji iz svakodnevnog života“.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike