Najmanji muzej na svetu: Nalazi se u Njujorku i tokom celog dana kolekcija može da se vidi kroz špijunku na vratima

24.04.2021

18:30 >> 13:31

0

Prvi je otvoren 2012. godine u bivšem oknu lifta

Najmanji muzej na svetu: Nalazi se u Njujorku i tokom celog dana kolekcija može da se vidi kroz špijunku na vratima
Copyright Printscreen

U Njujorku je već izvesno vreme prava turistička atrakcija maleni muzej koji se zove „Mmuseumm” i u kojem su izloženi predmeti koji se svakodnevno koriste a koje su njihovi vlasnici izgubili, zaboravili ili ostavili.

Muzej su otvorili mladi reditelji Aleks Kalman, Beni i Džoš Safdi a u kolekcijama koje se stalno menjaju se mogu videti stvari koje su pronađene u moru, okeanu, kancelariji, prodavnici ili pod ruševinama.

Printscreen

Obično su to predmeti na koje se ne obraća posebna pažnja ali koji zajedno složeni jedni do drugih u polici muzeja prikazuju sve čari raznolikosti naše svakodnevnice, prenosi Dnevni avaz.

Ovde je moguće pronaći cipelu kojom je pogođen bivši američki predsednik Džordž Buš, ali i sitnice poput poluprazne kutije cigareta, dečije školske torbe, stare novčanice, izgubljene pasoše, gotovo nove flopi diskete…

Printscreen

„Mmuseumm 1“ otvoren je 2012. godine u bivšem oknu lifta a „Mmuseumm 2“ 2015. godine. Muzej istovremeno može da primi tri osobe ali mu se može pristupiti 24 sata dnevno i kolekciju pogledati kroz špijunku na vratima.

Na zvaničnoj stranici muzeja, po ceni od deset dolara, moguće je virtuelno obići celu kolekciju eksponata prikupljenih u različitim delovima sveta.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike