Svira klasičnu muziku na farmi krava: "Bolje reaguju na zvuk koji je sličan mukanju" (VIDEO)

03.07.2021

18:30 >> 18:40

0

Nastupajući pred kravama mladi muzičari, sa manje iskustva, mogu da se oslobode treme i stresa i na taj način se navikavaju na publiku

Svira klasičnu muziku na farmi krava: "Bolje reaguju na zvuk koji je sličan mukanju" (VIDEO)
Copyright Profimedia

Nije nikakva tajna da je muzičarima prošle godine najteže palo to što nisu mogli da nastupaju pred publikom. Posebno je bio očajan Britanac Džejkob Šo koji živi u Danskoj gde su na snazi bile stroge mere.

U jednom momentu mu se “upalila lampica u glavi”. Zašto ne bi muziku učinio dostupnom ljudima van koncertnih dvorana? Violončelista je pokrenuo muzičku školu u Stevnsu, mestu udaljenom sat vremena od Kopenhagena. U školi je i muzicirao, ali nije prošlo mnogo vremena a mere su postale još oštrije.

Ponovo se “upalila lampica”. Ubedio je vlasnika farme Mogena Hausgarda da bi za zdravlje i raspoloženje njegovih krava bilo dobro da slušaju klasičnu muziku. Zimus su prvo krenuli sa razglasom u štali i životinje su odmah reagovale: bile su puno mirnije i opuštenije.

Profimedia

Odmah su primetili da krave imaju istančan ukus. Ne vole veselu i poletnu muziku a, kada im se nešto ne sviđa, krave jednostavno odu. Violeončelista je došao do zaključka zašto ne vole tu vrstu muzike:

-Bolje reaguju na zvuk koji je sličan mukanju. Violončelo je zato dobro, jer takav zvuk može da proizvede. To im se više sviđa, kaže Šo kome su se ubrzo pridružili i drugi muzičari.

Nastupajući pred kravama, smatra Šo, mladi muzičari sa manje iskustva, mogu da se oslobode treme i stresa i na taj način se navikavaju na publiku:

-Zanimljivo je što nas krave stvarno slušaju. Stekla sam utisak da nas poštuju, dodaje mlada violinistkinja Roberta Verna koja je sa Šoom izvela mini koncert.

Džejkob Šo nema namaru da prestane sa koncertima za krave već ima nameru da svira i “nadolazećim naraštajima”.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike