O ovome sam samo mogla da sanjam: Helen Miren je jedna od osam slavnih dama koja je za Osmi mart dobila barbiku po svom liku

08.03.2024

13:23

0

Autor: V. I.

Kompanija koja proizvodi najčuveniju lutku na svetu s velikom pažnjom je odabrala ovogodišnje uzore za svoje barbike

O ovome sam samo mogla da sanjam: Helen Miren je jedna od osam slavnih dama koja je za Osmi mart dobila barbiku po svom liku
Copyright Profimedia

Ne postoji devojčica, bez obzira na godine, koja može da odoli čuvenim barbi lutkama. Kao i svake godine, kompanija "Mattel" koja stoji iza ove najčuvenije lutke, na Dan žena lansirala je specijalnu kolekciju barbika, odajući počast za osam izvanrednih žena koje su ostavile neizbrisiv trag u svojim oblastima. Prošle godine su to bile poznat žene iz oblasti STEM zanimanja, a sada su to: 

  • britanska glumica Helen Miren
  • australijska pevačica Kajli Minog
  • kanadska pevačica Šanaja Tvejn
  • američka glumica Vajola Dejvis
  • brazilska influenserka Maira Gomez
  • meksička rediteljka, producentkinja i scenaristkinja Lila Aviles
  • japanski model Nikol Fudžita
  • nemačka komičarka Enisa Amani

Svaka od ovih barbika, koje simbolizuju snagu, inspiraciju i raznolikost, pažljivo je osmišljena da odrazi ličnost i dostignuća svake dame, predstavljajući više od igračke - one su izvor motivacije i snage za devojčice širom sveta.

Profimedia
Kajli Minog sa barbikom po svom liku

 

Lutke iz ove kolekcije, kojom "Mattel" slavi 65 godina čuvene lutke, nose autentičnu odeću i aksesoare koji su karakteristični za svaku od dama, od Heleninog plavog stajlinga i malenog Oskara do specifičnih izgleda ostalih slavnih ličnosti. Ova pažnja prema detaljima nije samo pokazatelj poštovanja prema svakoj od ovih žena, već i način da se devojčicama širom sveta pokaže raznolikost i lepota postizanja uspeha na sopstveni način.

Helen Miren, poznata po svojim nezaboravnim ulogama i izuzetnoj karijeri, posebno se istakla komentarima o svojoj lutki koja u ruci drži kip Oskara koji Helen osvojila 2006. za ulogu u filmu "Kraljica" odevena u plavu haljinu koja je bila glumičin izbor za Filmski festival u Kanu 2023. godine.

Profimedia
Helen Miren je oduševljena svojom barbikom

 

- Apsolutno sam oduševljena svojom barbikom. To što su me izabrali za uzor je veliki kompliment i nešto što ne bih nisam mogla da zamislim da će mi se dogoditi ni u najluđim snovima. To je vrlo posebna stvar i rekla bih da mi je jedno od najdražih dostignuća. Ne samo što sam dobila titulu dame Britanskog carstva, Oskara i zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, već sada imam i svoju barbiku. Reprodukcija je apsolutno savršena - izjavila je 78-godišnja glumica.

Krista Berger, viša potpredsednica kompanije "Matel", podvlači značaj ovih lutaka u osnaživanju mladih devojčica:

"Barbikina priča nikada nije bila samo o njoj. Radi se o velikom broju devojčica koje je ona nadahnula i milionima priča koje im je pomogla da zamisle. Proteklih 65 godina barbi je koristila svoju globalnu platformu kako bi podstakla devojčice da sanjaju velike snove, istraže svoj neograničeni potencijal i usmere vlastitu priču kako bi oblikovale svoju budućnost."

Profimedia
Kanadska pevačica Šanaja Tvejn je takođe presrećna

Ova kolekcija slavi ženske uzore iz različitih oblasti, ukazujući na to kako svaka žena može biti inspiracija, bez obzira na njenu karijeru ili postignuća. Devojčice koje odrastaju sa ovim barbikama uče o snazi, ambiciji i važnosti ostvarivanja sopstvenih snova.

Osim što odaju počast inspirativnim ženama, ove barbike služe kao podsetnik na važnost raznolikosti, samopouzdanja i hrabrosti. Kroz igru s barbikama koje predstavljaju stvarne žene, devojčice se mogu poistovetiti sa ovim likovima, učeći o njihovim pričama uspeha i izazovima koje su prevazišle na putu do ostvarenja svojih snova.

Kako se ovogodišnji Međunarodni dan žena svečano obeležava, kolekcija barbika "Matela" stoji kao snažan simbol napretka i mogućnosti koje čekaju buduće generacije devojčica koje će, nadahnute ovim uzorima, kročiti u svet pun izazova, ali i neograničenih mogućnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike