Kako to izgleda kada se sretnu najviši čovek na svetu i najniža žena na svetu? (FOTO+VIDEO)

21.02.2024

11:18

0

Autor: K. O.

Oboje su Ginisovi rekorderi u svojoj kategoriji

Kako to izgleda kada se sretnu najviši čovek na svetu i najniža žena na svetu? (FOTO+VIDEO)
Copyright Profimedia

Kako to izgleda kada se dve krajnosti spoje? Nedavno smo imali priliku da vidimo krajnje neobičan prizor. Naime, na istom mestu u isto vreme našli su se najviši čovek na svetu i najniža žena na svetu.

Sultan Kosen iz Turske visok je neverovatnih dva metra i 51 centimetar i nosi titulu najvišeg čoveka na svetu.

A njegova sušta suprotnost, najniža žena na svetu je Indijka Jyoti Amge koja je visoka svega 62,8 centimetara. Malo fali pa da bude skoro dva mestra razlike. Kosen i Amge ušli su 2011. godine u Ginisovu knjigu rekorda i od tada nemaju konkurenciju.

A ovih dana se Sultan u Kaliforniji susreo sa Jyoti. Zajedno su doručkovali i fotografisali se za uspomenu, a ne sumnjamo i razmeni kako njihova ekstremna visina utiče na njihov život.

 

 

Inače, ovo nije prvi put da se oni sretnu, prethodni susret dogodio se pre šest godina. Zada su se susreli u Kairu 2018. godine na poziv Ministarstva kulture i turizma Egipta, a zajedno su posetili piramide u Gizi.

A pored toga što je rekorder po visini Turčin je s rukama dugim 27.5 centimetara i stopalima od 36.5 centimetara takođe ušao u Ginisovu knjigu rekorda 2009. godine.

Profimedia
 

I Sultan i Amge su veoma popularni na društvenim mrežama, pa često dele svoje snimke i fotografije. Oni se ne libe da pokažu kako izgleda život najniže žene odnosno najvišeg muškarca na svetu.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike