Rakuni upadaju u kuće po Berlinu! Piju pivo, lome i jedu male kućne ljubimce, a kruži priča da su povezani sa nacistima! (VIDEO)

31.01.2024

14:43

0

Autor: M.M.

Građani nemačke prestonice su na povratku sa letovanja bili prinuđeni da majstorima plate desetak hiljada evra da saniraju štetu koju su krzneni huligani napravili u kuhinji

Rakuni upadaju u kuće po Berlinu! Piju pivo, lome i jedu male kućne ljubimce, a kruži priča da su povezani sa nacistima! (VIDEO)
Copyright Profimedia/Pixabay

Rakuni su na prvi pogled slatke životinje koje svojim okicama otapaju srca.

Međutim, opšte je poznato da vole da kradu i da nisu baš uvek pitomi, a pre izvesnog vremena u stranim medijima pojavila se vest i da vole da popiju! 

A kada popiju pivo, postaju agresivniji i jedu male kućne ljubimce, preneo je Dejli mejl.

Naime, letos su se građani nemačke prestonice žalili da su na povratku sa letovanja bili prinuđeni da majstorima plate desetak hiljada evra da saniraju štetu koju su krzneni huligani napravili u kuhinji! 

Pixabay
 

Rakuni obitavaju u Berlinu skoro sto godina, a neretko se dešava da upadnu u kuće da nešto gricnu, ali im ni alkoholno piće nije strano.

Jedan snimak je čak objavio Bundestag, a na njemu se vidi rakun koji pokušava da pobegne iz mreže spasilaca dok viri sa prozora visoke zgrade. Kada je prešao preko simsa, sa druge strane ga je čekala još jedna mreža.

Ova jurnjava za prgavim rakunom odigrala se u poslovnoj zgradi koju su koristili poslanici nemačkog parlamenta u centru Berlina ranije tokom leta, nakon što se životinja popela uz nekoliko spratova.

 

 

- Iznenadni gost primećen je danas u nemačkom Bundestagu, ali mali rakun  nije mogao da nađe izlaz. Uz malu pomoć kolega, slatki posetilac je bezbedno vraćen u prirodu - objavila je Ambasada Nemačke u Londonu na Tviteru (X-u).

Prilikom brojnih sličnih upada uhvaćeni su da piju pivo, jedu ribice i zečeve...

Slatke životinje postaju pošast

Nemačko Nacionalno lovačko udruženje (DJV) saopštilo je da je ubilo rekordnih 200.000 rakuna 2022. godine u pokušaju da obuzda populaciju, koja je narasla sa manje od 10.000 jedinki pre dve decenije.

Naučnici kažu da je porast populacije skoro eksponencijalan i da su pokušaji da se smanji lovom zapravo povećali natalitet.

Profimedia/Pixabay
 

- Ove životinje, koje su tako slatke na prvi pogled, postale su pošast u nekim delovima zemlje. Ali problem se više ne može iskoreniti, tako da moramo da naučimo da živimo sa njima. Za manje od jednog veka ova vrsta je Nemačku učinila svojim domom. To je priča i o uspehu i o patnji - navodi se u članku lista Frankfurter algemajne ove nedelje.

Odakle toliko rakuna u Nemačkoj?

Rakuni u Nemačkoj se često povezuju sa nacistima zbog vremenskog perioda kada su dovedeni u zemlju, a čak postoji priča da su pušteni u Nemačku po ličnom naređenju Hermana Geringa, osnivača Gestapoa.

Ipak, ovu priču istoričari osporavaju.

Foto: Profimedia
 

Bilo kako bilo, rakuni su prvi put pušteni u prodaju u Nemačkoj 1920-ih u vreme kada je njihovo krzno bilo veoma cenjeno. Procenjuje se da oko 1.000 životinja sada živi u Berlinu, gde su primećeni u autobusima i srednjim školama, ali i dok traže hranu po parkovima.

Berlinski senat je 2022. odbio da odobri ubijanje rakuna, napominjući da bi više voleli da „podstaknu građane da propisno zaključavaju svoje kante“, dok su lovci prigovarali jer ova vrsta po njima predstavlja „pravu katastrofu za domaće divlje životinje“.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike