Od fobije od smrti napravili biznis! U sanduku rešavate zagonetke: "To je situacija u kojoj ćemo se svi naći"

27.01.2024

22:05

0

Autor: M. Vu.

Učesnici imaju 30 minuta da izađu iz sanduka, ali prethodno moraju da reše zagonetke u saradnji sa partnerom iz susednog sanduka komunicirajući preko zvučnika

Od fobije od smrti napravili biznis! U sanduku rešavate zagonetke: "To je situacija u kojoj ćemo se svi naći"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Kompanija Horror Box iz Barcelone osmislila je igru "Katalepsija", što je aluzija na zdravstveno stanje koje uključuje krajnjinivoj ukočenosti tela i može se lako zameniti za smrt.

Učesnici imaju 30 minuta da izađu iz sanduka, ali prethodno moraju da reše zagonetke u saradnji sa partnerom iz susednog sanduka komunicirajući preko zvučnika.

Razvoj događaja zahvaljujući kamerama nadzire moderator igre Aurora Alvarino, koja ovaj eskejp rum naziva i teretanom za um. Novinarima je kazala da je cilj igre kreirati "situaciju u kojoj ćemo se pre ili kasnije svi naći - sahranu.

 

 

Inspiracija je tafofobija

Miriam Kastela, 22-godišnja glumica koju je kompanija odabrala za demonstraciju igre, priznala je da se osećala "malo preplašeno" nakon što se poklopac lijesa zatvorio. Njen partner u demonstraciji, 39-godišnji plesač Karlos Granedo rekao je da je već učestvovao u petnaestak sličnih igara, ali ovo je iskustvo nazvao jedinstvenim.

Pri rezervaciji ulaznica igrači mogu odabrati vrstu sanduka ili odlučiti žele li za vreme igre biti "kremirani" u virtualnom plamenu ili uz puštanje veštačkog dima. Katalepsija nadahnuće crpi iz straha osobe da će biti živa pokopana ili tafofobije, iracionalnog straha pojedinca od prerane smrti ili straha da će biti živ zakopan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike