Napojnica, molim! Nepoželjni gosti i bakšiš koji nedostaje, evo šta kažu konobari

01.12.2023

19:09

0

Autor: K. B.

U dinamičnom svetu ugostiteljstva, konobari su često svedoci raznih izazova

Napojnica, molim! Nepoželjni gosti i bakšiš koji nedostaje, evo šta kažu konobari
Ilustracija - Copyright Pexels

U restoranima, često se čuju pritužbe gostiju na neljubazne konobare, neukusnu hranu i visoke cene. Međutim, radnici u ugostiteljstvu takođe imaju svoje izazove sa određenim vrstama mušterija koje ih izluđuju. Evo nekoliko primera:

Bahati gosti

Oni koji ulaze u restoran bez osvrta na osoblje, odmah se usmeravaju prema stolu koji su "pikirali", često izluđuju radnike. Neretko će dvoje ljudi zauzeti sto predviđen za šestoro ili izabrati sto s kojeg su gosti tek otišli, da bi se potom žalili na čistoću.

Bundžije

Ovi gosti bez ustručavanja kažu "ovo jelo nije u redu, vratite ga", iako razlog često nije opravdan. Konobari otkrivaju da neki vraćaju jelo uz izjavu "nije ono što sam očekivao", a neki čak pojedu veći deo i pokušaju vratiti jelo u nadi da će im račun biti umanjen.

Gosti koji satima piju jedno piće: Nakon pandemije, sve je češća pojava gostiju koji kafiće koriste kao svoju radnu prostoriju. Iako malo troše, zauzimaju sto i nisu najpoželjniji gosti.

Unsplash
 

Nedavanje bakšiša

Konobari ne vole goste koji ne ostavljaju napojnicu, a još manje one koji objašnjavaju zašto nisu ostavili bakšiš. Takođe, tinejdžeri nisu omiljeni jer ne samo da ne ostavljaju napojnicu, već često plaćaju sitnim kovanicama koje konobar mora brzo prebrojati.

Bezobzirni roditelji

Mnogi ugostitelji se žale na roditelje koji ne kontrolišu svoje mališane. Ovi roditelji često ignoriraju vikanje svoje dece, ometanje drugih gostiju pa čak i fizičko napadanje konobara. Sve što njihovo dete radi njima je slatko, a često su preokupirani gledanjem u telefone.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike