Neobičan kafić: Morate da skinete jednu cipelu da biste dobili piće (VIDEO)

04.09.2023

20:07

0

Autor: K. B.

U Belgiji postoji neobičan kafić, Pab Dulle Griet u Gentu, gdje je potrebno ostaviti jednu cipelu kao zalog kako biste dobili piće

Neobičan kafić: Morate da skinete jednu cipelu da biste dobili piće (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

U Belgiji, poznatoj po bogatoj pivskoj tradiciji, svako pivo se služi u posebno oblikovanoj čaši koja najbolje ističe arome i karakteristike određene vrste piva. Nažalost, u poslednje vreme postao je trend krađe ovih čaša kao suvenira, što je izazvalo zabrinutost mnogih vlasnika barova.

Kako bi se suočili s ovim izazovom, vlasnici Pab Dulle Griet u Gentu su odlučili da budu kreativni i uveli su pravilo koje glasi: svaki gost koji želi da popije pivo mora ostaviti jednu cipelu kao zalog. Gost će svoju cipelu dobiti nazad kada vrati praznu čašu piva.

 

 

Uprkos ovom pravilu, neki gosti i dalje ostavljaju svoje cipele, ali uzimaju čaše piva i odlaze s njima. Činjenica je da je vrednost nečijih japanki ili papuča često manja od vrednosti jedne pivske čaše, pa su neki gosti izabrali takvu opciju.

Zanimljivo je da, iako neki gosti odlaze bosi nakon što ostave svoje cipele, dosad niko nije pokušao da uđe u bar bez obuće, što ovaj neobični kafić čini posebnim i zanimljivim mestom za posetu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike