Orkestar Vasiljević: Devet dečaka, od 12 do 19 godina, sanjaju da jednog dana osvoje Guču

16.08.2021

18:30 >> 08:02

0

Grupu čine deca iz Požege, okolnih sela i Arilja

Orkestar Vasiljević: Devet dečaka, od 12 do 19 godina, sanjaju da jednog dana osvoje Guču
Copyright Privatna arhiva/Orkestar Vasiljević

Orkestar Uroša i Ognjena Vasiljevića iz sela Glumča kod Požege je među najmlađim duvačkih orkestrima u Srbiji. Počeli su da vežbaju 2019. godine kada su i osnovali grupu a sada već drugi put učestvuju na Saboru trubača u Guči.

Pročitajte i ovo:

Orkestar ima devet članova, namlađi je Filip koji ima 12 godina a najstariji ima 19 godina. To su uglavnom deca iz Požege, okolnih sela i Arilja.

Privatna arhiva/Orkestar Vasiljević

-Filip je poželeo da svira truba a kasnije je rešio da osnuje i orkestar, saznajemo od Nemanje Vasiljevića koji je sa 19 godina najstariji član.

Članovi orkestra su Ognjen, Uroš, Filip i Nemanja Vasiljević, kao i Petar Marković, Ognjen Radovanović, Lazar Savičić i Ognjen Vukolić.

Privatna arhiva/Orkestar Vasiljević

Veliku ulogu u ovom mladom orkestru igraju roditelji:

-Naši roditelji su naša podrška i oslonac, pružaju nam sve kako bi mi uspeli i ostvarili što veće ciljeve. Veliku moralnu podršku imamo i od rodbine i komšija.

Privatna arhiva/Orkestar Vasiljević

Dvojica drugih Vasiljevića, braća Goran i Nebojša, su preuzeli glavni deo brige oko orkestra pa su im i vozači i menadžeri. Zahvaljujući njima je obezbeđen i prostor gde mogu da vežbaju u selu koje ima sve manje stanovnika.

Njihovi učitelji su poznati muzičari iz okoline Požege, članovi orkestara Lazarević, Jevđić i Bondžulić:

Privatna arhiva/Orkestar Vasiljević

-Oni daju sve od sebe da nas nauče da što bolje sviramo a mi u njima vidimo uzore kako bismo jednog dana postali poznati baš kao i oni.

Orkestar Vasiljević je, pored Guče, učestvovao i na takmičenjima u Požegi i Kolovratau a često vole da ih čuju i vide na privatnim proslavama, rođendanim i svadbama:

Pročitajte i ovo:

-Najvise volimo da sviramo čočeke i brze dvojke ali i druge numere. Prvo smo naučili da sviramo “Užičko kolo”. Naš repertoar je raznovrsan. Zavisi gde sviramo i šta se traži. Negde žele brže i ritmične melodije zbog podizanja atmosfere, kaže Nemanja Vasiljević.

Privatna arhiva/Orkestar Vasiljević

Ipak, njihova najveća želje je da jednog dana pobede u Guči.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike