Kenijac bez pravne edukacije pobedio na 26 suđenja, priča koja izaziva čuđenje (VIDEO)

18.10.2023

19:13

0

Autor: K. B.

Nedavno je jedan Kenijac uhvaćen i uhapšen nakon što je otkriveno da je godinama zastupao klijente pred sudovima, iako nije imao nikakvo pravno obrazovanje niti advokatsku praksu

Kenijac bez pravne edukacije pobedio na 26 suđenja, priča koja izaziva čuđenje (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

Priča o Brajanu Mvenda Njagiju nalikuje scenariju iz popularne TV serije "Suits", gde je mladić bez formalne pravne obuke postao advokat i uspešno zastupao klijente. U njegovom slučaju, Mvenda je, inspirisan ovim likom, uspeo da zastupa klijente na čak 26 suđenja pred sudijama Apelacionog suda i sudijama Višeg suda, iako nije imao nikakvo formalno obrazovanje u pravnom polju.

Najneobičnija činjenica je što nijedan sudija pred kojim je nastupao nije sumnjao u njegovu legitimnost. Pravno društvo Kenije (LSK) nije posumnjalo u njegovu pravnu pozadinu sve dok pravi advokat s istim imenom i prezimenom nije kontaktirao LSK i prijavio probleme sa svojim online advokatskim nalogom.

 

 

Otkriveno je da je Mvenda Njagi izmenio podatke na nalogu pravog advokata i čak aplicirao za sertifikat advokatske prakse. Nakon prikupljanja dovoljno dokaza, tim za brzu akciju Pravnog društva kenijskog ogranka uhapsio je Brajana Mvendu Njagija pod optužbom za lažno predstavljanje kao advokat. Iako još nije izveden pred sudiju, njegova priča je već privukla pažnju i interesovanje nekih ljudi koji su čak ponudili da mu plate kauciju, impresionirani njegovim "iskustvom" kao lažnog advokata, iako nikada nije stekao pravnu diplomu. 26 osvojenih slučajeva je svakako impresivan podvig, iako lažno predstavljanje advokata nije retkost.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike