Šta predstavljaju snovi o trudnoći? Nije isto da li ste u pitanju vi ili neko drugi u snu

28.07.2023

21:17

0

Autor: K. O.

Značenje snova uvek pripada sanjaru

Šta predstavljaju snovi o trudnoći? Nije isto da li ste u pitanju vi ili neko drugi u snu
Copyright Pexels

Ukoliko spadate među one koji veruju u moć snova, onda pažljivo pratite šta vam oni poručuju. Pretpostavljamo da muškarci nisu skloni da sanjaju da su u drugom stanju, već su takvi snovi rezervisani za žene.

Ako ste sanjali da ste vi u drugom stanju ili pak neko drugi iz vašeg okruženja, značenje će vam pojasniti dr Lesli Elis, psihoterapeut i stručnjak za snove.

Ona podseća da se značenja snova uvek prepušta sanjaru, jer samo vi koji sanjate možete da kažete da li neko tumačenje ima smisla za vas.

Kako ona kaže postoji nekoliko vrsta trudničkih snova, a ovo su njihova značenja.

1. Trudni ste u snu

Ako sanjate da ste trudni ne znači da to jeste, mada nije isključeno. Prema dr Elis trudnoća se često smatra kreativnim procesom. Ako postoji nešto poput nekog projekta ili cilja na čijem ostvavenju radite, to je nešto što može da predstavlja trudnoća iz snova.

2. U snu se porađate

Rađanje u snu bi simbolizovalo realizaciju, ostvarenje kreativnog projekta na kojem radite. Kao primer navela je mnoge žene koje dok pišu knjigu ili prave planove za kupovinu kuće/stana, često sanjaju da su trudne. A kada dođe do realizacije onda sanjaju da su se porodile. Dakle, trudnoća može da označava mnogo toga – stvaranje kreativnog proizvoda, a porođaj pojavu nečeg novog, nečeg što je potvrda nekog životnog cilja.

3. U vašem snu je neko drugi trudan

Postoji čitav niz mogućnosti ako sanjate da je trudan neko koga poznajete. Ali, opet se vraća kreativnosti tako što objašnjava da to može da znači da ste uključeni u kreativni proces, ali da neko drugi nosi teret, preuzima zasluge ili radi nešto kreativno što biste vi možda želeli za sebe. U ovom slučaju uvek treba obratiti pažnju na to ko je određena osoba koju sanjate, a osvrnite se i na prirodu vašeg odnosa s njom.

Pexels
 

4. Nepoznata osoba je trudna

Ako sanjate trudnu nepoznatu ženu, i možda ste čak i svedok porođaja, to bi moglo da znači da ste na neki način odvojeni od svog kreativnog procesa. Možda se dešava neki proces u koji niste uključeni, osećate se nadahnuto ili se ne osećate sposobnim da započnete projekat za koji ste pozvani da učestvujete.

5. Sanjate da ne možete da zatrudnite

Može da bude slučaj blokade nekog stvaralčkog procesa,  nemogućnost pokretanja nečega novog. Naravno, ako ste radno sposobna žena, na usponu karijere, i ako vam je na pameti bila trudnoća ili plodnost, ovakav san bi mogao da se protumači doslovnije.

6. Otkrivanje trudnoće

Kada u snu otkrijete da ste trudni, to često može da predstavlja novi početak ili nešto što će promeniti vaš život. Dr Lesli Elis ističe da se ovakav san može odnositi na bilo kakav novi početak koji prvo započinje interno, a kasnije se manifestuje spolja.

Ponekad su naši snovi direktna referenca na našu javu, naš realni život, a nekad su samo simboli koje morate rastumačiti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike