Prekrivač sa nanozrncima

16.09.2020

17:20 >> 22:57

0

Autor: 24sedam

Za mirne snove kompanija Simba napravila je prekrivač koji je težak između sedam i devet kilograma

Prekrivač sa nanozrncima
Copyright Profimedia

Noćobdije će možda rešiti besomučno prevrtanje po krevetu zahvaljujući prekrivaču „orbit“. Ideja vodilja stručnjaka iz kompanije „Simba“ bila je da telo treba opteretiti dodatnom težinom, pa svaki od ovih prekrivača teži oko 10 odsto težine tela.

Preporučuje se onima koji su pod stresom i žele da se naspavaju. Unutar svakog pokrivača nalaze se nanozrnca, pravilno raspoređena u prošivenim džepovima. Njihova svrha je pružanje duboke terapije pritiskom (DPI). Ova vrsta pokrivača koristi težinu kako bi se spavač osećao sigurnim i mirno spavao. Praktično je poput zagrljaja.

Profimedia

I to zaista deluje. Studija objavljena u časopisu „Džurnal of Slip Medisin and Disorders“ otkrila je da je miran san povezan s prekrivačem čija je težina veća od 10 odsto telesne težine osobe. Ovo vam pomaže da regulišete otkucaje srca i opustite mišiće kako biste mogli da ostanete u carstvu snova.

Prekrivač je 100 odsto pamučni i hladiće vas dok spavate, nećete se dodatno znojiti. Kompanija ih isporučuje s pamučnim prekrivačem koji možete prati u mašini za veš. Trenutno su dostupne dve vrste prekrivača, od  6,8 i devet kilograma.

Ovaj superprekrivač se ne preporučuje trudnicama i osobama koje pate od respiratornih problema kao što su astma i apneja ili imaju problema sa cirkulacijom.

Oni stariji se sigurno sećaju vunenih ili perjanih jorgana kod baka na selu koji su bili otprilike iste težine i znaju da se pod njima najlepše spava.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike