Ne kvarite ukus zelenog čaja šećerom

22.09.2020

09:00 >> 14:41

0

Nekoliko korisnih saveta o tome kako da pravilno skuvate i zavolite čaj

Ne kvarite ukus zelenog čaja šećerom
Copyright Pixabay

Možda ukus čaja ne volite jer ga već godinama čuvate u kuhinjskom ormariću, zbog čega je odavno promenio aromu. Zato svaki čaj prvo pomirišite i pogledajte da li ima presušenih listova.

Od velike pomoći će vam  biti ukoliko znate kako neki specifični čaj miriše pre nego što ga kupite. Tada čak i u radnji možete proveriti da li mu je istekao rok trajanja.

Ako kupujete neki otpakovani čaj, pre svega proverite šta stavljate u čajnik. Neki sitni predmeti, kao što su grančice, folija ili čak insekti, mogu se sasvim slučajno naći u čaju.

I da znate da zelenom čaju možete dodati šećer ili med, ali time ćete mu samo pokvariti ukus. Isto će se desiti i ako nežne listove zelenog čaja prelijete vrućom vodom. Time će vaš čaj postati gorak.

Pixabay

U kineskoj kulturi, kada nekome sipate čaj, to može imati dosta značenja. Gostima se čaj služi kao znak dobrodošlice. I tu svako ima svoju ulogu. Domaćin je taj koji svima sipa čaj i niko drugi ne sme da mu preuzme tu ulogu. Ali u restoranu, ako vam neko sipa čaj, onda sledeći put vi to uradite umesto njega.

U kineskoj kulturi posluživanja čaja postoji još nekoliko važnih pravila. Jedno od njih je da pre nego što sipate čaj u svoju šolju, pogledate da li je nekome prazna šolja, pa prvo sipajte onome ko nema više čaja.

Loš manir je ukoliko nos čajnika okrenete ka nekome od prisutnih. Kad vam se sipa čaj, lagano pokucajte s dva prsta po stolu i kažite „„hvala” ili „sje, sje”.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike