Porodica otvorila testament i ostala šokirana: Baka sve prepisala njemu, a oni ostali praznih ruku

03.04.2023

11:47

0

Bakina imovina koju je prepisala uključuje svu njenu nepokretnu imovinu, ukupne površine oko 3.000 kvadratnih metara

Porodica otvorila testament i ostala šokirana: Baka sve prepisala njemu, a oni ostali praznih ruku
Ilustracija - Copyright Ilustracija/Profimedia/Pixabay

Jedna austrijska porodica ostala je u šoku posle otvaranja testamenta svoje bake, kada su utvrdili da im ona nije ostavila ništa od svoje imovine. Baka je navodno imenovala vodoinstalatera kao svoju kontakt osobu dok se lečila u bolnici, što je porodici bilo veoma čudno.

Porodica je kasnije saznala da je baka upoznala vodoinstalatera pre godinu dana i da joj je on delovao kao dobra duša koja joj je često pritekla u pomoć. 

Inače, bakin suprug preminuo je 2018. godine, i par nije imao dece, te je baka ostala sama. Kako austrijski mediji navode, dobrostojeća penzionerka prekinula kontakt sa rođacima, odnosno sa sestrom i njenom decom.

Bakina imovina koju je prepisala vodoinstalateru uključuje svu njenu nepokretnu imovinu, ukupne površine oko 3.000 kvadratnih metara, čija vrednost iznosi najmanje tri miliona evra.

Pexels
 

Advokati smatraju da porodica ne može ništa učiniti da bi dobila novac nakon bakine smrti, osim ako se dokaže krivično delo poput prevare, prisile ili obmane, što bi bilo veoma teško dokazati sada kada je baka preminula. 

Porodica je ostala šokirana ovim činom, a rođak jedne od članica porodice je izjavio da je ovo prvi put da čuje za nasledstvo koje nije pripalo porodici.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike