Ovo su najukletija mesta u Arizoni

17.02.2023

13:30

0

Autor: M. J.

Ljudima se ledi krv u žilama od same pomisli na ova mesta

Ovo su najukletija mesta u Arizoni
Ukleto mesto - Copyright Pixabay

Arizona je država sa bogatom istorijom, sa raznolikim pejzažom koji je tokom godina bio domaćin širokom spektru kultura i zajednica. Od visokih crvenih stena Sedone do bujnih šuma Belih planina, Arizona je mesto koje je puno prirodnih lepota i čuda.

Profimedia
 

Kuća Olivera

Ovo sablasno mesto predstavlja tako skroman izgled da biste mogli sumnjati da je ukleto.Nalazi se na brdu sa pogledom na grad. Iako je zgrada šarmantna, u njoj se nalazi mračna prošlost, dom za oko 26 smrtnih slučajeva tokom godina.Posetioci se mogu sresti sa ovim čuvenim duhom u sobi 13 ako se usude. 

Printscreen/GoogleMaps
 

Hotel San Carlos

Hotel San Carlos u Feniksu, u Arizoni, navodno proganja duh žene po imenu Leone Jensen, koja je umrla u hotelu 1928. Prema legendi, Jensen je bio gost hotela koja je skočila u smrt sa krov. Od njene smrti, nekoliko gostiju i članova osoblja u hotelu prijavilo je čudne događaje, uključujući osećaj posmatranja, zvuk koraka u hodnicima i sobama i prizor ženske sablasne figure.

Profimedia
 

Zabavni park Flintstones


Tematska atrakcija pored puta u kojoj se nalazio zabavni park Flintstones. Bilo je to mesto gde su porodice mogle da dođu i iskuse zabavu. Smešten na pola puta između Vilijamsa, Arizona i Velikog kanjona, park je imao brojne vožnje i atrakcije zasnovane na likovima emisija, kao i repliku kultne kuće Flintstones. Međutim, park je na kraju zatvoren i ostao je napušten dugi niz godina.

Profimedia
 

Ako znate nešto o Bedrocku, znali biste da je to grad duhova koji više ne postoji. Ali zabavni park i dalje stoji - znakovi, zgrade, igre i sve ostalo. Iako nije dokazano da duhovi žive u parku, mnogi spekulišu da su ruševine parka uklete. Ako pogledate džinovske statue Flintstonesa koje su ostale, istrošenost parka i činjenicu da je mesto pusto, lako je razumeti koliko ih je došlo do tog zaključka. Bez obzira da li su ove priče istinite ili ne, zabavni park Flintstones ostaje popularna destinacija za one koji traže uvid u ukletu prošlost države.

BONUS VIDEO:


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike