Momci danas slave svoj dan!

03.10.2020

11:00 >> 13:45

0

Imate priliku da im pokažete koliko cenite sve što za vas svakodnevno čine

Momci danas slave svoj dan!
Copyright Pixabay

Dan supruga, Dan devojaka, Dan majki, Dan žena – za sve ste to već čuli. Ali retko ko zna i seti se da se danas proslavlja Dan momaka ili dan onih koji nam život čine boljim, koji su uvek džentlmeni, koji nam otvaraju vrata, nose torbe i kese i spašavaju od buba i paukova. Danas mu nemojte prigovarati što nije spustio dasku i što je opet čarape bacio u ćošak sobe. Danas je njihov Dan bez kritike.

Moglo bi se reći da je ovo Internet praznik, bar se tako najviše spominje i obeležava. Prvi put je spomenut 2014.godine a dve godine kasnije objavljeno je preko 46.000 tvitova u njegovu čast.

Prema jednom istraživanju, 84% Amerikanki, koje imaju momka, će obeležiti ovaj dan romantičnom večerom a svom dečku će pokloniti nešto lepo, uz nezaobilaznu šaljivu čestitku. Čak 12% momaka je reklo da će baš danas zaprositi svoju devojku.

Pixabay

Nacionalni dan momaka je nastao po ugledu na Dan devojaka koji se obeležava 1.avgusta. Ovaj dan pokrenut je u svrhu promocije knjige Ketlin Lang i Elizabet Beterfild „Ženski beg“, koja je objavljena 2002.godine. Prvobitno ideja ovog ženskog praznika je bila da se se devojke druže sa svojim drugaricama. Vremenom praznik je evoluirao i sada on ima dvostruku ulogu: pored ženskog prijateljstva, on slavi i romantične odnose između dečka i devojke.

A onda se neko setio da bi bio red i da muški deo populacije dobije svoj dan jer oni to zaslužuju zbog svega onoga što za nas svakodnevno čine i zbog kojih se osećamo važnim i voljenim. Ako nemate dečka, onda ga danas proslavite sa svojim najboljim muškim prijateljem i pokazati mu koliko cenite njegovo prijateljstvo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike