Zaboravite Holivud: Veta pećina na Novom Zelandu je dom za rekvizite i još mnogo toga iz poznatih filmova

25.12.2022

19:32

0

Autor: 24sedam

Filmska industrija ove zemlje ušla je u novu eru stvaranjem "Gospodara prstenova", a posetioci mogu saznati sve o tome u radionici i pećini Veta

Zaboravite Holivud: Veta pećina na Novom Zelandu je dom za rekvizite i još mnogo toga iz poznatih filmova
Pećina koja čuva rekvizite blokbastera - Copyright Profimedia

Holivud je manje-više sinonim za američku filmsku industriju i povezan je sa skoro svakim blokbaster filmom. Ali savremeni globalizovani svet je malo komplikovaniji od toga da možemo reći kako se svaki holivudski film snima u Holivudu.

Novi Zeland sada ima veliku ulogu u snimanju nekih od najvećih blokbastera.

Filmska industrija Novog Zelanda ušla je u novu eru stvaranjem "Gospodara prstenova", a posetioci mogu saznati sve o tome u radionici i pećini Veta.

Veta Workshop je glavna kompanija za specijalne efekte i rekvizite sa sedištem u Velingtonu. Specijalizovana je za proizvodnju efekata za televiziju i filmove - uključujući neke od najvećih blokbastera modernog doba.

Od "Gospodara prstenova" do "Avatara", obilazak radionice Veta i pećine otkriva kako se prave rekviziti, kostimi, stvorenja i modeli iz vaših omiljenih filmova.

Novi Zeland je zemlja koja koristi i svoj kreativni talenat i svoje zadivljujuće pejzaže da stvori originalne i živopisne imaginarne svetove. Poseta pećini Veta je obavezna za sve ljubitelje pop kulture. Nalazi se na oko 15 do 20 minuta vožnje od centra Velingtona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike