"Mučili" ga onim što najviše voli! Neobična vaspitna mera kineskih roditelja (VIDEO)

27.11.2022

16:34

0

Autor: 24sedam

Kaznili dete koje previše gleda televiziju, gledanjem televizije celu noć

"Mučili" ga onim što najviše voli! Neobična vaspitna mera kineskih roditelja (VIDEO)
Tigar roditeljstvo u KIni - Copyright Profimedia

Malo po malo neki Kinez nas iznenadi načinom vaspitavanja svog deteta.

Kineski par nedavno je izazvao kontroverzu na Internetu nakon što je kaznio svoje dete zbog previše gledanja televizije tako što ga je naterao da ostane budno cele noći gledajući televiziju.

Pre izlaska, par, koji potiče iz kineske provincije Hunan, navodno je zamolio svog 8-godišnjeg sina da završi domaći zadatak i da bude u krevetu u 20:30. Ali kada su se vratili kasnije te noći, našli su ga na sofi kako gleda televiziju iako je prošlo vreme za spavanje. Saznali su i da nije uradio domaći zadatak, pa su odlučili da mu održe lekciju.

Dečak je dobio mnogo više od grdnje koju bi obično dobijao i koju je očekivao. Umesto toga, roditelji uključuju TV i govore mu da nastavi da gleda svoje omiljene programe. Dete je u početku delovalo opušteno ali kako su prolazii sati, na snimku se vidi kako se bori da ostane budan.

Iako je dečak možda dobio lekciju i verovatno će neko vreme izbegavati televizor, mnogi na društvenim mrežama su upitali da li je ovaj metod "vaspitavanja" ipak previše.

Ovo je, naime, samo jedan primer strogog roditeljstva, poznatog kao „roditeljstvo tigrova“, koje sve više majki i očeva u ovoj zemlji praktikuje.

Profimedia
Porodica

Šta je tigar roditeljstvo?

Roditeljstvo tigra odnosi se na strogu, autoritativnu metodu roditeljstva koja ima za cilj da odgaja decu sa visokim uspehom.

To često znači odustajanje od spavanja, zabava i drugih ležernih aktivnosti kako bi se fokusirali na svoje učenje.

Frazu „roditeljstvo tigrova“ je prvi put uvela autorka i profesorka prava Ejmi Čua u svojoj knjizi „Bojna himna mame tigrice“. Roman se osvrće na njeno strogo vaspitanje zasnovano na strategijama roditeljstva tigrova.

Profimedia
Porodica

Roditelji koji praktikuju metode vaspitanja tigrova veruju da stroge metode roditeljstva imaju koristi za decu tako što ih spremaju za uspeh u budućnosti. Pored toga, odrasli koji koriste strategije roditeljstva tigrova smatraju da na ovaj način usađuju snažnu radnu etiku svojoj deci.

Deca odrasla pod metodama roditeljstva tigrova uče se na naporan rad od malih nogu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike