I to postoji! Ambulanta za uplakane bebe pruža hitnu pomoć majkama u trenucima očaja

22.08.2022

13:32

0

Autor: A.G.

Ovu uslugu mogu da koriste roditelji dece do 3 godine starosti

I to postoji! Ambulanta za uplakane bebe pruža hitnu pomoć majkama u trenucima očaja
profimedia-0528524893 - Copyright Profimedia

Ako živite u određenim delovima Nemačke, Austrije, Švajcarske i Luksemburga, u svakom trenutku možete pozvati hitnu pomoć za vas i vašu uplakanu bebu.

Nakon što je Dara Filds na Tviteru objavila da u Berlinu postoji usluga hitne pomoći za nemirne bebe, odnosno preumorne majke, interesovanje za ovakvom vrstom "usluge" je naglo poraslo.

Naime, ova nesvakidašnja ordinacija nudi uslugu pod nazivom "Schreibaby Ambulanza", što u prevodu znači Ambulanta za uplakane bebe, a za cilj ima da spase roditelje od „neopisivih poteškoća i iscrpljenosti bez presedana“.

Pixabay
 

Cilj je pružiti podršku novim majkama u trenucima očaja, straha i iscrpljenosti koje često osećaju dok balansiraju između sopstvenog fizičkog oporavka i uplakanog novorođenčeta.

Kada hitna pomoć stigne, roditelji se podstiču da se distanciraju, ali i motivišu da nauče inovativne načine za brigu o potrebama svoje bebe.

Ovu uslugu mogu da koriste roditelji dece do 3 godine. Pomoć im pružaju socijalni radnici, nastavnici i psiholozi, koji dele savete o spavanju, ishrani, ponašanju i bilo čemu drugom što može povećati stres i iscrpljenost kod roditelja male dece.

Profimedia
 

Prema Američkom psihološkom udruženju, jedna od sedam žena doživljava postporođajnu depresiju, a studija iz jula 2022. objavljena u Journal of Psichiatric Research pokazuje da su stope značajno porasle od početka pandemije koronavirusa.

Studija iz 2019. objavljena u časopisu Academic Pediatrics otkrila je da žene koje imaju "nemirne" bebe dvostruko češće imaju umerene do teške simptome depresije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike