Ovo su najnekulturnije stvari koje možete napraviti u restoranu

25.10.2022

12:36

0

Autor: 24sedam

Nekoliko stvari osoblju najviše idu na živce

Ovo su najnekulturnije stvari koje možete napraviti u restoranu
profimedia-0317301859 - Copyright Profimedia

Izlazak u restoran trebalo bi da bude prijatno i uzbudljivo iskustvo. Međutim, samo zato što ste gost u nekom ugostiteljskom objektu, ne znači da ne treba da pazite na svoje ponašanje.

Od pucketanja prstima, do vike i dreke, osoblje je otkrilo šta je to što ih najviše nervira kod gostiju i koje stvari smatraju posebno nepristojnima, piše Metro.

Agresivna komunikacija

Ako postoji problem, mirno ga rešite. Podrazumeva se, ali bez obzira na to da li se radi o pogrešnoj porudžbini hrane ili pića, osoblje tvrdi da bi gosti trebalo da budu svesni da ugostitelji žele za vas najbolju uslugu, tako da se svi nedostaci ili greške mogu otkloniti na miran način. Oni će uvek rado nadoknaditi zabunu i rešiti problem.

Profimedia
 

Neobaveštavanje o kašnjenju

Restorani se često suočavaju sa gostima koji kasne, ali osoblje kaže da je zaista važno da im javite ako će doći do značajnijeg kašnjenja. Ako kasnite, osoblje restorana će morati da ispuni gomilu porudžbina odjednom, posebno ako više gostiju kasni, a to može dovesti do gubitka posla ili dužeg vremena čekanja. Stoga je u svačijem interesu obavestiti osoblje o kašnjenju na rezervaciju.

Pucketanje prstima

Da li biste to činili u bilo kom drugom okruženju? Ako ne, onda nemojte to raditi ni ugostiteljskom osoblju. Konobari se jako trude i ceo dan su na nogama. Ne morate pucketati prstima da biste privukli njihovu pažnju, samo podignite ruku ili ih pozovite s poštovanjem.

Profimedia
 

Vikanje na osoblje

Vikanje na osoblje nikada ne završi dobro. Stvaranje scene drugim gostima izaziva neprijatnost, konobar će se osećati jako loše, a gost krajnje nesrećno i iznervirano. Bolje sve rešite na miran način, savetuje osoblje.

Ustajanje radi odlaska ili potraga za hranom

Ako čekate neko vreme, umesto da stojite i odlazite do šanka ili hodate prema konobaru, bolje je privući pažnju upravnika ili drugog konobara pa pitati za status vaše porudžbine. 

Stajati i razgovarati s konobarom koji je usred preuzimanja porudžbine ili posluživanja, svima stvara napetu atmosferu - rekao je jedan konobar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike