Ovo su narodna verovanja za pravljenje dece

01.10.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Ako imate intimne odnose parnim danaima dobićete ćerku

Ovo su narodna verovanja za pravljenje dece
Ljubav - Copyright Profimedia

Ako pokušavate da dobijete dete, možete odmah da počnete sa testiranjem ovih mitova.Jedno od najčešćih pitanja koje budući roditelji traže na Guglu je kako dobiti dečka ili devojčicu. Iako je šansa 50-50 i bez medicinske intervencije je teško da se na to utiče, mnogi se kunu u mitove i narodne priče pa su voljni da pokušaju. Brojni faktori utiču na pol deteta.

Dok neki imaju barem donekle naučnu težinu, drugi su potpuno bez objašnjenja i prenose se s kolena na koleno, a ovo su neki od najzanimljivijih.

Pixabay
 

Sever za dečaka

Iako bez posebnog objašnjenja, postoji teorija koja se prenosi narodnom predanjem i kaže da je dečak zagarantovan ako je ženina glava tokom seksualnog odnosa okrenuta prema severu. Zato, kompas u ruke!

Unsplash
 

Parni dani su za začeće devojčice

Iako žene nemaju ovulaciju u isto vreme, jedna od narodnih verovanja je da seksualnim odnosom tokom parnih dana povećavate šansu za devojčicu dok su vruće noći u neparnim danima više stvorene za začeće dečaka. Pa ko veruje, možda je seks svaki drugi dan najbolji i najsigurniji za željeno potomstvo.

podne ili predveče, nikako usred noći ako želite da rodite djevojčicu. Jedno narodno verovanje kaže, naime, da je noć idealno vreme za začeće dečaka. Tako, imate li već jednog, a želite promenu, bolje pričekajte do jutra. Još bolje do poslepodneva.

Pexels
 

Pun Mesec

Vodite ljubav kad je pun Mesec pokušavate li da proširite porodicu devojčicom. Preferirate li sinove, suzdržite se na pun Mesec jer vaše idealno vreme za strasti je samo četvrtina Meseca na nebu. Još ako se uz to i seksate stojećki, definitivno ste povećali šansu za muško.

Ako žena inicira, stiže žensko dete

Inicira li žena seks, automatski su veće šanse da se začne devojčica. Nije jasna naučna utemeljenost ove tvrdnje, ali svakako je zabavno da pokušate. Još ako se uzmu u obzir položaj, vreme i mesto radnje, šansa je velika da uspete da pobedite majku prirodu i dobiti baš ono što želite.

Pexels
 

Kosa deteta

Imate li već jedno dete, stvari su navodno puno jasnije, barem ako je verovati narodnim mitovima. Neki tvrde da ako je kosa na potiljku deteta koje već imate ravna, pripremite se da je sledeće muško. Ako je pak kosica kovrdžava, sledeće dete će biti devojčica.

Drvena kašika ispod kreveta

Nemačko narodno verovanje kaže da treba staviti drvenu kašiku ispod kreveta tokom seksa kako bi se začela devojčica. U nedostatku drvene kašike navodno može da poslužiti i ružičasta traka ispod jastuka. Isto tako, navodno je dečake lakše nego devojčice začeti u jesen.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike