Ovaj most ledi krv u žilama

22.06.2022

08:01

0

Autor: M. J.

Dugačak je 632 metra , a dno mosta je od stakla

Ovaj most ledi krv  u žilama
Screenshot_107 - Copyright Printscreen / AFP News Agency

U planinskom turističkom mestu u Vijetnamu  svečano je otvoren pešački most sa staklenim dnom na 150 metara visine, dugačak 632 metra,i jedan je od najdužih na svetu.Viseći most Bach Long, što u prevodu znači 'Beli zmaj', nalazi se u provinciji Son La, severozapadno od glavnog grada Hanoija i graniči s Laosom.

Printscreen / AFP News Agency
 

Po Guinnessovoj knjizi rekorda najduži stakleni most na svetu je struktura u Guangdongu u Kini dugačka 526 metara. Njegova je specifičnost je u tomu što mu dužina između  vrhova iznosi 290 metara, a na liticama su dodatna 342 metra staze.

Printscreen / AFP News Agency
 

- Inženjer projekta je zahtevao da deo mosta bude postavljen na liticama kako bi se zaštitili priroda, drveće i stene. Bio je to neverovatan projekt - rekao je Glen Pollard, predstavnik Guinnessove knjige rekorda, koji je prisustvovao ceremoniji otvorenja.

Ojačano staklo upotrijebljeno za izradu mosta ima tri sloja, svaki je debljine 40 mm, a na mostu se može nalaziti do 450 ljudi, objavio je vlasnik objekta.Ovo je treći stakleni most koji je posljednjih godina izgrađen na jugoistoku Vijetnama.

 

Printscreen / AFP News Agency
 

Okrug Moc Chau, koji se nalazi oko 200 kilometara zapadno od Hanoija može se pohvaliti prostranim planinskim visoravnima i jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta Vijetnama poznato po borovim šumama, špiljama šišmiša, slapovima, jezerima i brdovitim plantažama čaja.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike