Neobični muzeji u Velikoj Britaniji

28.04.2022

12:30

0

Autor: 24sedam

Engleska je prepuna istorijskih i kulturnih atrakcija, ali i bizarnih i neobičnijih stvari

Neobični muzeji u Velikoj Britaniji
profimedia-0647071539 - Copyright Profimedia

Osim slavnih muzeja u kojima su izložena dela velikih umetnika, u Velikoj Britanji možete pogledati i i nešto drugačije muzeje. Nikada ne znate šta će neobični hobista kreirati, a možda ste dovoljno radoznali da ih proverite. Za ove nesvakidašnje muzeje zainteresovano je sve više turista.

Profimedia
 

Muzej ogrlica za pse

Smešten u zamku Lids, glavnoj turističkoj atrakciji, čuveni Muzej ogrlica za pse je zanimljiviji nego što možete zamisliti. Prikazuje mnoštvo ogrlica za pse poznate po svojim skupim kuglicama i privlačnim dizajnom. Predstavljeno je pet vekova odeće krznenih prijatelja, od srednjeg veka do viktorijanskog doba. Sportski privesci od čvrstog zlata ili kožne kaiševe sa dragim kamenjem, neki od ovih primera šik psećeg sjaja će vas zaprepastiti svojim vrhunskim dizajnom. Čak bi i kraljičin korgi bio impresioniran. Međutim, psi nisu dozvoljeni unutra.

Profimedia
 

Muzej olovke– dom prve olovke na svetu

Da, skromna olovka ima svoj muzej koji slavi svoj kulturni doprinos kroz vreme. Smešten u Kambriji, Muzej olovaka Cumberland dom je najveće svetske kolekcije olovaka .Dom prve olovke na planeti i najduže olovke u boji, muzej takođe sadrži interaktivne eksponate koji omogućavaju posetiocima da testiraju drvene alate za pisanje i široku lepezu dizajna olovaka. To je zabavno mesto za svratiti ako imate kreativnu decu sa sobom.

Profimedia
 

Muzej bakelita poznat je širom sveta među ljubiteljima retro plastike

Po svojoj izuzetnoj lepezi robe poput radija, nakita i pribora za jelo. Smešten u Somersetu, Bakelitski muzej sadrži kolekcije Patrika Kuka koji takođe živi na terenu. Bakelit je starinska supstanca koja je korišćena za stvaranje niza utilitarnih i ukrasnih predmeta koji su danas izuzetno kolekcionarski. Izloženi nakit je posebno fantastičan. Ovaj muzej sadrži mnoga retka i teško dostupna bakelitna blaga.
 

Profimedia
 

Muzej čajnika

Čajnici se razlikuju po veličini, obliku i dizajnu. Postoje veličanstveni i retki primeri, kao i neobično hiroviti dizajni koji će vam privući pažnju. Muzej je nekada bio kafić, ali je njegova zbirka čajnika na kraju preuzela prostorije. Ako ste ljubitelj čaja, sigurno ćete želeti da pogledate police na policama neobičnog posuđa ovog muzeja. Nakon toga, prirodno ćete želeti da uživate u najlepšoj šoljici čaja.
 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike