Ovo su vlasnici najpoznatijih brkova u istoriji

23.01.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Toliko važan detalj na licu koji je danas u mnogim zemljama regulisan zakonom

Ovo su vlasnici najpoznatijih brkova u istoriji
profimedia-0353716005 - Copyright Profimedia

Mnogi muškarci misle da su žene jednostavno lude za brkovima. I ne bez razloga – to potvrđuje i sociologija. S toga i ne čudi što su brkovi služili kao ukras za mnoge kultne ličnosti u istoriji čovečanstva.

Od suptilnih do ekscentričnih, ovo su najpoznatiji brkovi svih vremena.

Klark Gejbl

Profimedia
 

Godine 1938, menadžerka jednog američkog kozmetičkog salona po imenu Glorija Bristol odlučila je da izvede neobičan eksperiment. Zamolila je 1.000 muškaraca i 1.000 žena da imenuju pet najzgodnijih muškaraca po svom mišljenju. I jednoglasno su izabrali Klarka Gejbla . Ne samo da je talentovan glumac i zgodan čovek, već su i njegovi brkovi doživeli planetarnu slavu.

Čarli Čaplin

Profimedia
 

Zahvaljujući brkovima, veliku holivudsku zvezdu, rođenu u Britaniji, po imenu Čarli Čaplin, mogu da prepoznaju i oni koji nikada nisu gledali njegove filmove. Pustio ih je jer je njegov prvi reditelj bio nezadovoljan što je Čaplin izgledao premlado. Čarli je rešio ovaj problem tako što je pustio brkove. Priča se da su devojke njegove brkove smatrale potpuno neodoljivim.

Fridrih Vilhelm Niče

Profimedia
 

Čuveni nemački mislilac, filolog, pesnik i muzičar Fridrih Vilhelm Niče je jedan od najpoznatijih filozofa svih vremena. Njegova dela su u velikoj meri uticala na razvoj filozofske, etičke, književne i umetničke misli 20. veka. Za života njegov rad je bio potcenjen, ali je kasnije postao zaista gospodar misli čitavih generacija. Pragmatičari, egzistencijalisti, postmodernisti i nihilisti oslanjali su se na njegove knjige. Svojevremeno je Niče bio jedan od najmlađih redovnih profesora klasike na Univerzitetu u Bazelu. Njegovi učenici pamtili su budućeg velikog mislioca i filozofa kao diva sa brkovima.

Salvador Dali

Profimedia
 

Veliki španski slikar, grafičar, vajar, reditelj i pisac, Salvador Dali, najpoznatiji je nadrealista na svetu. Njegov apsolutno jedinstven stil je bio i ostao upečatljiv i potpuno jedinstven, pa čak i kad je o brkovima reč.

Adolf Hitler

Profimedia
 

Mnogi istoričari veruju da je nacistički vođa postao takav jer je imao neverovatno okrutnog oca. Moralno ga je ponižavao i stalno ga je tukao. Neko kaže da Adolf nije imao izbora. Drugi, sasvim s pravom, veruju da su hiljade, pa čak i stotine hiljada dece rasle u takvim uslovima, ali niko od njih nije postao Hitler. Ne postoje identične sudbine, kao ni identični ljudi. Naravno, stil obrazovanja ostavio je traga na ličnost Firera. Čovečanstvo je zapamtilo njegovo lice, pre svega jedinstvene brkove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike