Telohranitelj Džeki Kenedi otkriva kakva je privatno bila

07.01.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Prioritet su joj bila deca čijem podizanju i vaspitanju je bila veoma posvećena

Telohranitelj Džeki Kenedi otkriva kakva je privatno bila
profimedia-0300337660 - Copyright Profimedia

Na dan ubistva predsednika Džona F. Kenedija, agent tajne službe Klint Hil hrabro je skočio na zadnji deo predsedničke limuzine da zaštiti Džona i Džeki Kenedija od metaka. Iako je išao u istoriju zbog svojih herojskih postupaka 22. novembra 1963. godine, malo je poznato da je u pitanju čovek koji je bio veoma blizak i sa prvom damom Žaklin Kenedi.

Profimedia
 

Klint Hil je bivši agent Tajne službe Sjedinjenih Država koji je služio pet američkih predsednika - Ajzenhauera, Kenedija, Džonsona, Niksona i Forda. Ubrzo nakon što je Kenedi izabran za predsednika Sjedinjenih Država, Hil je dodeljen kao lični telohranitelj Žaklin Kenedi.

Tu vest je teško primio.

 - Nisam želeo taj zadatak. Video sam čime su se bavile bivše prve dame. Modne revije, čajanke, baletska škola – nisam želeo ništa od toga, ispričao je mnogo godina kasnije.

Hil je bio ubeđen da će njegov angažman kod Džeki Kenedi značiti veoma dosadan život koji ga uopšte nije zanimao. Međutim, brzo je shvatio da će život sa gospođom Kenedi biti sve samo ne dosadan.

Profimedia
 

Džeki Kenedi nije bila zainteresovana za politiku

Iako je Džeki Kenedi napravila revoluciju u ulozi prve dame Sjedinjenih Država dok je njen muž bio na funkciji, ona nikada nije gajila posebno interesovanje za politiku. Prema Hilu, prioritet su joj bila deca čijem podizanju i vaspitanju je bila veoma posvećena.  

Nakon što je Džon F. Kenedi postao predsednik, Džeki je bila zabrinuta da će privatnost njene porodice biti narušena i da neće moći da živi život kakav je želela. Prema Hilu, Džeki je insistirala na tome da se njena deca odgajaju kao i sva ostala deca.

Profimedia
 

Iako je želela da zaštiti svoju decu od medija što je više moguće, u javnost su ipak dospele kultne fotografije Džona i Kerolajn kako se igraju sa svojim ocem u Ovalnom kabinetu. Klint Hil je otkrio da su se ove fotografije nastale kada je gospođa Kenedi bila van grada. Predsednik bi organizovao da neko uđe u Ovalni kabinet i fotografiše decu.

Govoreći o odmorima, porodica Kenedi obično je provodila Božić i Novu godinu na Floridi, a Dan zahvalnosti na Kejpu. Iako je Klint Hil veoma uživao u radu sa Džeki Kenedi i sa njenom porodicom, bio je daleko od svoje porodice oko 80% vremena što mu je veoma teško padalo.

Iako je Žaklin Kenedi ostala zapamćena i kao modna ikona, malo je poznato da je volela sve što ima veze sa sportom. Prema Hilu, volela je da skija na vodi, jaše konje, da igra golf, tenis i da šeta.

Profimedia
 

U stvari, Klint Hil je podelio nekoliko priča o tome kako ga je Džeki Kenedi naučila nekoliko novih sportova. Jednom prilikom ga je pitala da li bi igrao tenis sa njom, na šta je on odgovorio: „Nikad nisam igrao tenis. Ali pokušaću.“

 - Tako me jednog dana dočekala sa dva reketa i gomilom loptica. Nakon nekoliko odigranih mečeva, okrenula se prema meni i rekla, „znaš, možda tenis nije tvoja igra“.

Bio je sa njom kada je dobila svoje treće dete, Patrika

Džeki Kenedi je 7. avgusta 1963. rodila svoje treće dete, Patrika Kenedija, koji je nažalost živeo samo dva dana. Iznenađujuće, Hil je bio sa Džeki Kenedi kada je rodila Patrika, iako mu je to bio slobodan dan.

Hila su pozvali i rekli mu da je gospođa Kenedi počela da se porođa, iako beba nije trebalo da se rodi još pet nedelja. Dok je bio u bolnici, Klint se seća „da je hodao napred-nazad, baš kao dve godine pre kada se rodio Džon. Nažalost, beba Patrik je umrla samo dva dana kasnije od ozbiljnog problema sa plućima. Klint je bio taj koji je organizovao da beba Patrik bude krštena pre smrti.

Džeki Kenedi je bila izuzetno depresivna nakon što je Patrik preminuo. Kao rezultat toga, otputovala je sa Klintom u Grčku gde su letovali na jahti Aristotela Onazisa, koji se u to vreme viđao sa Džekinom sestrom Li.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike