Pet saveta za punjenje vašeg telefona: Niste ni slutili koliko je ovo važno za brzinu

28.05.2024

15:13

1

Autor: K. B.

Nije neuobičajeno da nam se mobilni telefon isprazni baš u ključnim trenucima

Pet saveta za punjenje vašeg telefona: Niste ni slutili koliko je ovo važno za brzinu
Copyright Profimedia

Da biste izbegli ovakve situacije, korisno je primeniti nekoliko saveta koji mogu ubrzati proces punjenja i omogućiti brži povratak u akciju.

Izbegavajte punjenje preko računara

Punjenje telefona preko USB kabla povezanog sa računarom može biti praktično, ali je sporije od punjenja putem zidne utičnice. Računari obično pružaju manju struju od zidnih punjača, što usporava proces punjenja.

Isključite telefon tokom punjenja

Korišćenje telefona dok se puni može usporiti proces punjenja jer uređaj troši struju. Isključivanjem telefona tokom punjenja omogućava se veća brzina punjenja jer se uređaj fokusira samo na tu aktivnost.

Aktivirajte režim rada u avionu

Ako ne možete isključiti telefon tokom punjenja, prebacite ga u režim rada u avionu. Ovo smanjuje potrošnju energije uređaja i omogućava brže punjenje.

Koristite brzi punjač

Brzi punjači su efikasni i dostupni za iOS i Android uređaje. Oni značajno ubrzavaju proces punjenja, vraćajući telefon u život za samo tridesetak minuta.

Pixabay
 

Izvadite telefon iz zaštitnih kućišta i maski

Tokom punjenja, telefon se dodatno zagreva, što može usporiti punjenje baterije. Izvadite telefon iz zaštitnih kućišta, posebno gumenih, kako biste omogućili bolje hlađenje uređaja i brže punjenje.

Primena ovih saveta može značajno ubrzati proces punjenja vašeg telefona i osigurati da bude spreman za upotrebu u najkraćem mogućem roku.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike