Google konačno objavio: Odsad veštačka inteligencija Gemini AI neizostavni deo Android telefona

15.05.2024

15:15

0

Autor: V. I.

Virtuelni asistent će moći da uradi mnoštvo korisnih stvari - od pronalaženja izgubljenih naočara, preko pomoći da popravite gramofon do brze pretrage fotografija

Google konačno objavio: Odsad veštačka inteligencija Gemini AI neizostavni deo Android telefona
Copyright Profimedia

Kompanija Gugl je na sinoćnoj konferenciji Google I/O 2024 najavila par pažnje vrednih poboljšanja svog Gemini AI četbota za Android uređaje. Među njima je najbitnija vest da je veštačka inteligencija sada neizostavni deo Android operativnog sistema, što omogućava da  Gemini sada bolje da razume kontekst dok upravljate aplikacijama na svom pametnom telefonu.

Gugl je dao primer brzog deljenja ili slanja slika generisanih veštačkom inteligencijom u Gmail ili Messages a napravljena je i funkciju "Ask this video” koja vam pruža mogućnost da pitate AI četbot bilo šta o video zapisu na aplikaciji YouTube.

Zahvaljujući ugrađenoj veštačkoj inteligenciji, funkcija Circle to Search će dobiti značajno poboljšanje. To znači da ćete moći u svakom trenutku da iz svog telefona dobijete bilo koje informacije, a d ne morate da ulazite iz jedne u drugu aplikaciju.

 

 

Začas pronađe izgubljene naočare

I ne samo to - tokom sinoćne demonstracije na konferenciji, AI asistent je odgovarao na pitanja postavljena glasom o tome šta "vidi" putem kamere pametnog telefona. Na kraju demonstracije kada je demnostrator pitao AI asistenta gde je ostavio naočare, a asistent mu je odgovorio da ih je "video" na obližnjem stolu.

 

 

I to nije sve

Još jedna zanimljiv mogićnost je akođer, upriličena je i "živa" demonstracija korištenja videa prilikom pretraživanja Googlea. Google Search je predložio načine za popravak pokvarenog gramofona.

Tokom prezentacije se govorilo i AI pokretanoj pretrazi Google fotografija što će znatno olakšati pretragu kolekcije fotografija, kao i o mogućnosti sumiranja svih emailova o određenoj temi, koja stižu na vaš na Gmail.

 

 

U budućnosti će sistem moći kreirati virtuelnog "asistenta", koji će moći izvršavati različite zadatke poput prisustvovanja na više online sastanaka istovremeno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike