Instagram menja pravila: Ovi korisnici će imati najviše koristi od toga

03.05.2024

15:54

0

Autor: K. B.

Ove promene će imati značajan uticaj na iskustvo korisnika na Instagramu

Instagram menja pravila: Ovi korisnici će imati najviše koristi od toga
Ilustracija - Copyright Profimedia

Instagram sprema velike promene na svojoj platformi koje će biti primenjene u narednim mesecima. Glavna promena odnosi se na način na koji se korisnicima prikazuje sadržaj u budućnosti, sa posebnim naglaskom na originalan sadržaj. Profili koji samo prenose tuđi sadržaj ili agregiraju sadržaj drugih biće manje preporučivani, dok će se više pažnje posvetiti korisnicima koji stvaraju sopstveni sadržaj poput fotografija i videa.

Agregatorima sadržaja biće smatrani profili koji redovno objavljuju tuđi sadržaj, sa najmanje 10 takvih objava mesečno. Nakon perioda od 30 dana, takvi profili ponovo će moći biti preporučivani, ali će se i dalje davati prednost originalnim autorima sadržaja. Instagram će takođe pokušati identifikovati originalne autore sadržaja i dati im prioritet u preporukama.

Profimedia
 

Osim toga, Instagram će sprovesti testove na Reelsima kako bi omogućio veći doseg korisnicima sa manjim brojem pratilaca, prikazujući objave manjem broju korisnika, a zatim šire distribuirajući one sa najvećim angažmanom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike