Proverite da li ste među njima: Google mape su ažurirane, a ovo su vozači koji će od toga imati najviše koristi

23.04.2024

16:23

0

Autor: V. I.

Jedan od najčešće korišćenih pretraživača dodaje nove funkcije za poboljšanje iskustva vožnje

Proverite da li ste među njima: Google mape su ažurirane, a ovo su vozači koji će od toga imati najviše koristi
Copyright Pixabay

Kao i svaka druga aplikacija, Google mape se povremeno ažuriraju. Uz različita poboljšanja, jedan od najčešće korišćenih navigatora uspeva da uključi nove oblike mobilnosti među svoje opcije putovanja, kao i rute za uštedu goriva. 

Tokom narednih nekoliko meseci, korisnici Google mapa će moći da uživaju u najnovijem ažuriranju aplikacije. Ovo će se postepeno primenjivati dok nova verzija aplikacije ne stigne do svih. Očekuje se da će se prvo ažurirati u vozilima koja imaju Google mape, a nakon toga, poboljšanja će doći do šire javnosti. Pre ili kasnije, postoji profil vozača koji će imati najviše koristi od najnovijeg ažuriranja.

Vozači koji će imati najviše koristi

S ovom novom postavkom, vozači električnih automobila će moći da pronađu idealne tačke za punjenje za svoju planiranu rutu. Pretraživač će pokušati, između ostalih informacija, da izabere i predloži punjače koji zahtevaju najmanje vožnje. Pored toga, za one koji uživaju u Google mapama instaliranim u vozilu, navigator će automatski prikazati tačke punjenja bez programiranja kada je baterija automobila prazna. 

Kako će mape pomoći električnim vozilima

Google mape će duž rute predložiti različite punjače za električni automobil i kao još jedno uputstvo naznačiti njegovu najistaknutiju karakteristiku: da li su to konvencionalne, brze ili ultrabrze tačke punjenja. 

Nakon toga, pretraživač će dodati podatke kao što su tipovi utikača koji se mogu naći na svakoj tački punjenja, ukupna brzina punjenja i mišljenja korisnika. Pored toga, najnovije ažuriranje Google mapa želi da ponudi vozačima električnih automobila ažurirane informacije o vremenu čekanja i korišćenja za svaku određenu tačku.

Konačno, tokom dužih ruta, navigator će predložiti različite stanice za automatsko punjenje, bez potrebe za programiranjem. Ova opcija će biti korisna na putovanjima drumskog turizma ili kada planirate da napravite različite stanice na istoj ruti.  

Ove nove funkcije se proširuju i na druge Google aplikacije, kao što su Letovi ili Putovanja. U prvom, kada se traži let, pretraživač će predložiti održive alternative vozom kada su slične po vremenu i rasporedu. U drugom, postojaće mogućnost filtriranja pretrage hotela prema tome da li imaju ili ne punjače na svojim parkingima .

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike