Google uveo tri nove funkcije: Pretraživanje je brže i lakše, a moguće je čak i kad vam je internet loš

03.03.2024

17:51

0

Autor: V. I.

Odsad će tokom pretrage Chrom da vam daje korisnije predloge na osnovu onog što su drugi tražili

Google uveo tri nove funkcije: Pretraživanje je brže i lakše, a moguće je čak i kad vam je internet loš
Copyright Profimedia

Google kontinuirano unapređuje svoj pretraživač uvodeći nove funkcionalnosti koje korisnicima omogućavaju brže, efikasnije i personalizovanije pretraživanje informacija. On je na svom korporativnom blogu najavio da je uveo  tri revolucionarne funkcije u svoj pretraživač kako bi korisnicima pružio unapređeno iskustvo pretrage na internetu, kako na desktopu, tako i na mobilnim platformama. Ove inovacije predstavljaju značajan korak napred u olakšavanju pristupa informacijama i optimizaciji korisničkog iskustva.

Inspirativni predlozi pretrage

Prva inovacija je usmerena na poboljšanje inspiracije prilikom pretrage. Google sada nudi predloge za pretraživanje čak i pre nego što korisnici unesu bilo koji tekst u polje za pretragu. Ovi predlozi se baziraju na ranijim pretragama korisnika, kao i na pretragama koje su popularne među ostalim korisnicima. Na primer, ako ste nedavno pretraživali određena jela korejske kuhinje, sledeći put kada pokrenete Google pretragu, mogli bi se pojaviti predlozi za slična jela, uključujući i njihove fotografije.

Prinscreen/Google
 
 

Obogaćeni vizuelni predlozi

Druga novost je dodavanje fotografija uz tekstualne predloge ispod polja za pretragu, što omogućava korisnicima da vizuelno istražuju predložene teme dok tipkaju svoj upit. Ova funkcija proširuje prethodni pristup prikazivanja fotografija koje direktno odgovaraju unetim pojmovima, omogućavajući sada prikazivanje šireg spektra vizuelnih predloga koji obuhvataju različite aspekte pretraživanog pojma.

Prinscreen/Google
 

Pretraga sa slabom internet vezom

Treća inovacija omogućava korisnicima da nastave sa pretragom čak i u uslovima slabog internet signala. Zahvaljujući naprednim tehnologijama, Google pretraga sada omogućava da se predlozi pretraživanja pojavljuju čim korisnik počne unositi prva slova upita, i to na uređajima sa Android i iOS operativnim sistemima. Ovo je postignuto preuzimanjem "read-only" modela koji sadrži popularne pretraživačke predloge direktno sa Google servera, koje zatim pamti lokalno na uređaju, osiguravajući da pretraga bude brza i efikasna čak i kada internet veza nije optimalna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike