Suludo savitljiv telefon koji možete nositi oko ruke i njegov displej prilagoditi svojoj odeći i raspoloženju (VIDEO)

15.11.2023

17:06

0

Autor: K. O.

Pametan uređaj koji ima veštačku inteligenciju koja može da uči iz vaših preferencija i navika i u skladu sa tim optimizuje performanse uređaja i trajanje baterije

Suludo savitljiv telefon koji možete nositi oko ruke i njegov displej prilagoditi svojoj odeći i raspoloženju (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Zamislite telefon koji se bukvalno može savijati prema vašoj volji. Telefon koji se može transformisati sa ravnog ekrana u narukvicu, ili postolje, ili bilo šta što želite.

Zvuči kao naučna fantastika, zar ne? Pa, uskoro će biti stvarnost.

Motorola je predstavila novi koncept prilagodljivog ekrana koji može da promeni svoj oblik u skladu sa vašim potrebama. Ovo nije samo kul gadžet, već potpuno nova vrsta modnog izraza.

Adaptivni ekran je fleksibilan OLED ekran koji se može savijati bez loma. Koristi napredne materijale i senzore za savijanje u različite oblike. Možete ga koristiti kao običan pametni telefon, tablet, narukvicu, ogrlicu ili čak šešir.

Takođe može da otkrije vašu lokaciju, aktivnost i okruženje i pređe na najbolji režim za vas. Na primer, može se pretvoriti u fitnes tracker kada vežbate, navigacioni sistem kada vozite ili projektor kada gledate film. Takođe može da se sinhronizuje sa drugim pametnim uređajima i da ih kontroliše glasovnim komandama ili pokretima.

Printscreen/YouTube
 

Fleksibilni telefon može da promeni svoj oblik u zavisnosti od toga kako želite da ga koristite. Možete ga koristiti kao običan Android telefon kada je ravan ili ga možete saviti oko zgloba kao pametni sat. Takođe možete da ga poduprete na različite načine za gledanje video zapisa ili igranje igrica.

Kada je postavljen ravno, ekran od 6,9 inča pokreće potpuno Android iskustvo, baš kao i svaki pametni telefon. U uspravnom položaju, uređaj se može podesiti u samostojeći položaj, pokrećući kompaktniji oblik punog Android-a na ekranu od 4,6 inča.
Ekran takođe može da oseti dodir i pritisak, tako da možete da komunicirate sa njim na različite načine. Na primer, možete da: prevučete, dodirnite, uštinite ili zumirate po ekranu da biste se kretali i kontrolisali aplikacije.

Crtajte, pišite ili skicirajte na ekranu olovkom ili prstom da biste kreirali i uređivali sadržaj.

Igrajte igrice, gledajte video zapise ili slušajte muziku na ekranu sa slušalicama ili zvučnicima.

Motorola-in adaptivni ekran je kao da imate više uređaja u jednom. I to nije samo trik, to je pametan uređaj koji ima veštačku inteligenciju koja može da uči iz vaših preferencija i navika i u skladu sa tim optimizuje performanse uređaja i trajanje baterije.

Na primer, AI može detektovati ambijentalno svetlo i podesiti osvetljenost i kontrast ekrana. Takođe može da prepozna vaš glas i pokrete i pokrene aplikacije koje su vam potrebne jednostavnom komandom ili pokretom zgloba.

AI takođe može da predloži najbolji oblik i režim za vašu trenutnu aktivnost, kao što su čitanje, gledanje, igranje igara ili rad. Možete ili prihvatiti predlog ili ga prilagoditi po svom ukusu.

Priznajemo da je deo koji se može savijati prilično inovativan, ali takođe možete da koristite AI da prilagodite ekran telefona tako da odgovara vašem raspoloženju i stilu.

Printscreen/YouTube
 

Možete da prilagodite ekran telefona tako da odgovara vašem raspoloženju i stilu.

Ove slike se zatim mogu koristiti kao prilagođene pozadine na vašem uređaju. Takođe možete birati između različitih tema boja i animacija da biste se izrazili pomoću ove nosive tehnologije.

Adaptivni ekran ima mnogo prednosti u odnosu na konvencionalne telefone. Kao prvo, izdržljiviji je i otporniji na oštećenja. Ne morate da brinete o pucanju ekrana ili ispuštanju telefona.

Takođe možete da ga koristite u različitim situacijama i okruženjima, kao što su na otvorenom, u zatvorenom prostoru ili u mraku. Prilagodljivi ekran takođe može poboljšati vaš lični stil i izraz.

Možete odabrati boju, uzorak i oblik svog telefona kako bi odgovarali vašem raspoloženju i odeći. Takođe možete da prelazite između različitih režima, kao što su sat, narukvica, ogrlica ili prsten, piše Fox news.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike