Telegram dobio nove funkcije: Pogledajte šta su sve donela "sveža" ažuriranja

01.11.2023

23:47

0

Autor: Lj. S.

Najnovije ažuriranje za Telegram, dostupno je Android korisnicima preko Play Store prodavnice

Telegram dobio nove funkcije: Pogledajte šta su sve donela "sveža" ažuriranja
Telegram - Copyright Pixabay

Telegram je jedna od omiljenih aplikacija korinika Android platforme, a sa novim ažuriranjem omogućava još funkcija i poboljšanja.

U okviru najnovijeg ažuriranja za Telegram, korisnici mogu da citiraju različite delove poruke kada odgovaraju na nju, što primaocu ukazuje na koji deo poruke je odgovoreno.

Korisnik to može da učini dugim pritiskom na poruku, označi tekst i potom izabere opciju citiranja (quote) iz kontekstualnog menija. Telegram dodaje i mogućnost formatiranja citata u bilo kom tekstu.

24sedam/M. Sh
 

Ukoliko preko Telegrama delite veliki broj linkova, sada možete da prilagođavate njihov pregled (preview). To uključuje mogućnost menjanja veličine pregleda, da li će se pojaviti iznad ili ispod poruke, kao i koji link će prikazivati pregled kada se deli više stvari.

Telegram Premium pretplatnici dobijaju nove opcije prilagođavanja. Moguće je izabrati boje ili kombinacije boja za nalog, kako bi se on istakao. Ovo će promeniti boju korisnikovog imena, odgovore i linkove koje deli. Pored toga, moguće je izabrati ikonicu koja će se koristiti u pozafini kada neko citira ili odgovara na vaše poruke.

Prilagođavanje boje naloga može se odraditi odlaskom u Settings > Chat Settings > Change Name Color, a opcija je dostupna i za kanale sa petim ili višim nivoom.

Poboljšana je i Stories funkcija, koja omogućava premojtavanje ili ubrzavanje videa.

Najnovije ažuriranje za Telegram, dostupno je Android korisnicima preko Play Store prodavnice.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike