Weekend.16 opravdao titulu vodećeg regionalnog festivala i oduševio oko 6000 posetilaca

24.09.2023

22:22

0

Završen 16. Weekend Media Festival u Rovinju

Weekend.16 opravdao titulu vodećeg regionalnog festivala i oduševio oko 6000 posetilaca
Copyright Promo

Najbolji Vikend u godini ponovo je oduševio, inspirisao, edukovao i zabavio te opravdao titulu vodećeg regionalnog festivala medija, komunikacije, marketinga i širokog područja kreativnog biznisa. Stara rovinjska Fabrika duvana u poslednja tri dana okupila je rekordan broj posetilaca koji su imali priliku učestvovati u vrhunskim predavanjima i od vodećih regionalnih i svetskih stručnjaka čuti sve o aktuelnim temama i trendovima današnjice, uz nezaobilaznu dozu odličnog druženja i zabave. Među njima su bile teme o suživotu PR-ovaca i novinara, kontroverznim preduzetnicima, uticaju veštačke inteligencije, fenomenu trapa, ali i poslovnim greškama koje su zabeležili uspešni preduzetnici na svom razvojnom putu.

“Vikend.16 je nadmašio sva očekivanja! Bilo je fantastično još jednom uživati u neverovatnoj atmosferi, pogledu na pune dvorane i zadovoljna lica rekordnih oko 6000 posetilaca koji su uživali u poslednjem vikendu septembra. Još jednom smo dokazali da smo festival – lider u razmeni iskustava, odlične energije, prijateljstva i stvaranja poslovnih saradnji, ali i festival novih ideja”, rekao je Tomo Ricov, programski direktor Weekend Media Festivala koji je i ove godine održan pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe.

Veštačka inteligencija je svuda oko nas, mlađe generacije će se prirodno razvijati uz nju, a na nama je da upoznamo sve njene mogućnosti, edukujemo se, informišemo i prihvatimo pozitivne promene koje će doneti, naglasak je panela Open about AI. Dinamična rasprava stručnjaka za veštačku inteligenciju Borisa Debića, direktor, ZŠEM, Mislava Malenice, Croatian Association President i CEO, Mindsmiths i Joška Mrndže, direktor Adriatics region, Google koju je moderirao Aco Momčilović, stručnjak i savetnik, Futurehr, zaključena je porukom da nije toliko bitna tehnologija, koliko je važna činjenica da je doba pred kojim se nalazimo nova revolucija. I Boris Jokić, direktor Instituta za društvena istraživanja, na svom je predavanju zaključio da su razvoj digitalnih tehnologija i veštačke inteligencije radikalno promenili sve aspekte naših života te da privatni prostor gotovo više ne postoji.

 

Neverovatna saznanja o budućnosti, geopolitičkim promenama i uticaju Azije na Zapad ispričao je Kishore Mahbubani, singapurski diplomata, bivši predsednik Saveta bezbednosti UN-a i stručnjak za međunarodne odnose na panelu Da li (se) Zapad izgubio?. “Sledećih 10 godina biće 10 najuzbudljivijih godina u geopolitici“, rekao je Mahbubani, naglašavajući kako se nikada u ljudskoj istoriji nije dogodilo da gledamo kako se dve neverovatne sile, iste veličine i moći, konfrontiraju. “Ovo će uzdrmati svet, vežite pojaseve!”, poručio je Mahbubani s inspirativnog predavanja.

Žustra rasprava vodila se na panelu – Gde PR-ovci greše?. “Nije problem to što se prema nama sliva previše informacija, već je problem najčešće u tome da PR-ovci žele imati kontrolu nad radom novinara, ponekad kroz političku moć, ponekad kroz komercijalnu moć i misle da imaju moć upravljanja informacijama. Ukratko, novinare smeta jer žele informacije, a ne spin“, rekao je Mislav Malenica na panelu koji je moderirao Aleksandar

Stanković će predstaviti knjigu „Depra“ i govoriti o stavu prema bolesti sa kojom živi više od 10 godina.

Panel Open about AI ujediniće najbolje domaće stručnjake područja veštačke inteligencije, a Boris Jokić, direktor Instituta za društvena istraživanja, predavanjem „Biće skoro propast sveta“ odgovoriće da li mogu odrastanje, mladost i obrazovanje preživeti veštačku inteligenciju i TikTok?

Subota donosi i dozu smeha uz najbolje regionalne stand-up komičare, Gorana Vinčića, Tina Vodopivca, Peđu Bajovića i omiljenog novinara i voditelja Zorana Kesića, koji će panelom Šta je tu smešno? Regionalnih tema dotaknuće se i učesnici panela Trap od Vardara pa do Triglava koji će govoriti o fenomenu trapa koji se uspeo upisati u kartu najslušanijih muzičkih žanrova u svetu, kao i u našoj regiji. I dok će se o 2024. - godini sporta razgovarati na istoimenom panelu, rovinjsku publiku sigurno će u samom programskom finalu Weekenda.16 nasmejati i poneki gaf Hrvoja Bujasa, predsednika UGP, Joška Lokasa, voditelja i producenta HRT-a, Nikole Dujmovića, osnivača i direktora firme Span i Hrvoja Ćosića, CEO Aircasha, koji će novinaru i preduzetniku Petru Štefaniću otkriti svoje manje uspešne priče u okviru panela Pušiona 2.0.

Subotu će upotpuniti još jedna veče najluđe atmosfere, ovaj put uz holandsko-novozelandsku senzaciju, bend My Baby, koji svojim brojnim nastupima već dugo osvaja hrvatsku publiku. A za zabavu do sitnih sati pobrinuće se i DJ Medo i Turk, Zembo Latifa i specijalni gost na RNB Confusion koji ove godine obeležava dugih 20 godina odličnih žurki. Više detalja, kao i ceo program Weekenda možete pronaći ovde, a sve novosti možete pratiti putem službenih Facebook, Instagram i Linkedin profila Festivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike