Otkriven koristan trik: Microsoftova zaposlena deli vredan savet za korisnike Windowsa

17.08.2023

17:46

0

Pored ovog korisnog saveta, Microsoft je poznat i po svojim "uskršnjim jajima" - skrivenim funkcionalnostima

Otkriven koristan trik: Microsoftova zaposlena deli vredan savet za korisnike Windowsa
tablet-pc-g34b603f1d_1280 - Copyright Pixabay

Korisnici Windows operativnih sistema mogu odahnuti jer je otkriven koristan trik koji omogućava pauziranje sadržaja Upravljača Zadataka (Task Manager). 

Za ovu funkcionalnost potrebno je samo pritisnuti taster CTRL, i to je primenjivo kako na Windows 10, tako i na Windows 11, te možda i na starijim verzijama sistema.

Ova korisna informacija dolazi od Džen Džentlmen, članice tima za Windows inženjering u Microsoftu, koja redovno deli vredne prečace i savete za olakšavanje korišćenja Windowsa. Iako mnogi korisnici već godinama koriste Windows operativne sisteme, čini se da uvek ima novih stvari za naučiti.

 

 

Ova opcija postaje posebno značajna za korisnike koji se oslanjaju na Upravljač Zadataka kako bi zaustavili nepoželjne ili neispravne zadatke. Oni sada mogu brzo i jednostavno pauzirati sadržaj Upravljača Zadataka kako bi izbegli nepotrebno pomeranje aplikacija. Ova funkcionalnost će ostati posebno korisna za one koji još uvek nisu prešli na Windows 11, iako se Microsoft radi na opciji za brzo zatvaranje aplikacija desnim klikom na traci sa zadacima u novoj verziji sistema.

Pored ovog korisnog saveta, Microsoft je poznat i po svojim "uskršnjim jajima" - skrivenim funkcionalnostima ili easter eggovima - u svojim operativnim sistemima. Tako je otkriveno da korisnici Windowsa 11 mogu "zavrteti" digitalni zupčanik u aplikaciji Beležnica, što predstavlja jedno od mnogih simpatičnih dodataka novoj verziji sistema. Ova igračka je postala svojevrsni digitalni fidget spinner i dodatak koji doprinosi korisničkom iskustvu.

Izgleda da Microsoft i dalje pruža raznovrsne inovacije i dodatne funkcionalnosti svojim korisnicima, što ih čini radoznalim i motivisanim da istražuju sve mogućnosti koje operativni sistem nudi. Svi ovi dodaci i trikovi čine korišćenje Windowsa zanimljivijim i uzbudljivijim iskustvom za dugogodišnje korisnike, kao i za one koji se tek upoznaju sa ovim tehnološkim svetom.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike