Dres za borbu protiv koronavirusa

16.09.2020

13:18 >> 23:06

0

Autor: 24sedam

Fudbaleri kluba Parma Kalčo 1913 prvi će nositi opremu napravljenu od visokotehnološke tkanine

Dres za borbu protiv koronavirusa
Copyright Profimedia

Pandemija izazvana novim koronavirusom radikalno je promenila naše navike. Sport je bio direktno pogođen i sve takmičarske i navijačke aktivnosti su odložene. Zdravlje sportista i osoblja kompanije stalno prate redovnim kontrolama i brisevima. Rizik od zaraze među sportistima, međutim, ostaje uvek prevelik, s obzirom na nemogućnost upotrebe maski tokom sportskih aktivnosti.

„Erea”, kompanija koja proizvodi sportsku opremu, među prvima je predstavila poseban dres koji se „bori” protiv koronavirusa. Dresove za tim Parma Kalčo 1913 napravljeni su od tkanine ti-enerdži. Novo predivo smanjuje virusno delovanje za 99,9 odsto jedan sat nakon početne kontaminacije. Antivirusno svojstvo je osigurano prisustvom nanočestica cinkovog oksida, trajno zatvorenih u vlaknima tkanine. Ti-enerdži takođe  osigurava ne propušta tečnost.

Parma Kalčo 1913 je prvi klub u Seriji A koji je prihvatio novu tehnologiju kako bi zaštitio svoje sportiste od moguće zaraza. Tehnologija će biti dostupna svim klubovima bilo kog sporta koji žele da pruže veću sigurnost svojim članovima.

Ti-enerdži stoga pruža vrlo efikasnu zaštitnu barijeru protiv kapljica, tečnosti i mikroorganizama kao što su bakterije, gljivice i virusi i omogućava profesionalnim sportistima da se neometano i bez straha za svoje zdravlje bave sportom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike