Garderober koji čisti odeću

16.09.2020

15:25 >> 23:03

0

Autor: 24sedam

Prošle godine u Aziji se u prodaji pojavio LG Stajler, orman koji sanira, čisti i uklanja nabore na odeći

Garderober koji čisti odeću
Copyright Profimedia

Nova inovativna tehnologija (LG DeepThinK) je posebno dizajnirana za negu odeće i omogućava vam da sa njom upravljate uz pomoć aplikacija ili glasovnih komandi. Na primer, samo recite „Zdravo LG“ i ThinK će se aktivirati. Na taj način, čak i ako ga nema u kući, možete naručiti od garderobera da vam pripremi odeću tako da je po povratku u stan nađete presavijenu i mirisnu. Time dobijate odeću koja neće biti izgužvana, neće imati ustajali miris i sa nje će biti uklonjeno 99,9 odsto klica i bakterija.

Jedan od najvažnijih programa je hemijsko čišćenje, jer pametni orman koristi rezervoar za vodu koji se već nalazi u ormariću kako bi stvorio paru koja može očistiti odeću. Takođe je moguće ubaciti aromatične mirise, prema želji.

Profimedia

Tu je i funkcija Pants Crease Care, posvećena isključivo nezi pantalona: ona uklanja nabore i osigurava da pantalone ostanu dobro ispeglane. Svaka funkcija ili program ima varijacije, u zavisnosti od tkanine, poput vune ili svile. A ako postoje nedoumice oko toga koji program da se aktivira, sistem može da da savet o najboljem programu koji se koristi za određene tkanine.

Obično se većina programa završi u roku od jednog sata, osim programa odvlaživanja, koji traje oko 120 minuta.

Ormar LG Styler sličan je frižideru, nije ga potrebno priključiti na vodovod, jer se unutra nalaze dva rezervoara, jedan za vodu, koji obezbeđuje njegov rad, i drugi za sakupljanje kondenzacije koja nastaje tokom rada kabineta. Dva rezervoara su opremljena filterom koji ima funkciju sakupljanja nečistoće uklonjene sa odeće, kako se ne bi oštetio motor ormana.

Dobra strana ove tehnologije je što je mala i kompaktna, pa se može umetnuti u vrata ormana. S druge strane, ove male dimenzije sa sobom nose i ograničenje, jer se može staviti samo pet ili šest komada garderobe. Takođe, cipele i predmeti zavareni lepkom, poput očiju plišanih igračaka, ne mogu se tretirati u ovom ormanu.

Naravno, ova visoka tehnologija ima i visoku cenu – pametni orman košta oko 2.000 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike