Oboren rekord posle 26 godina: Poznato koja je RPG video-igra najprodavanija u istoriji

31.05.2023

18:48

0

Autor: K. O.

Do sada su "Pokemoni" bili rekorderi

Oboren rekord posle 26 godina: Poznato koja je RPG video-igra najprodavanija u istoriji
Ilustracija - Copyright Profimedia

Koliko je popularna serija, toliko je izgleda i igrica. Novo izdanje "The Witchera 3" za aktuelne konzole doprinelo je tome da igra dosegne 50 miliona prodatih primeraka i tako uđe među deset najprodavanijih igara svih vremena.

Kako je objavio "CD Projekt RED", do sada je prodato ukupno 50 miliona primeraka igre "The Witcher 3: Wild Hunt".

Prema dosadašnjim javno dostupnim podacima, "CD Projektov" postao je deveta najprodavanija igra svih vremena, ujedno i deveta igra u istoriji koja je prodata u više od 50 miliona kopija.

A ono što je još važnije jeste činjenica da je "The Witcher 3" ovime prestigao originalne "Pokemone" koji su kombinovano prodati u 47,5 miliona primeraka.

To je bitno jer po tome ispada da je "The Witcher 3" novi najprodavaniji naslov RPG žanra svih vremena. A ta se titula nije menjala već 26 godina.

Printscreen/Youtube/GameSpot
 

"The Witcher 1" i "The Witcher 2: Assassins of Kings" grupno su prodati u više od 25 miliona primeraka, što znači da kompletan serijal broji ukupno 75 miliona prodatih kopija.

Pre ovoga, u proleće 2022. bilo je objavljeno da je "Witcher 3" zaigralo više od 40 miliona igrača. To bi značilo da je "The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition" za PlayStation 5, Xbox Series i PC doprineo tome da igra u razmaku od 13 meseci skoči za 10 miliona prodatih primeraka.

Samo je nekoliko igara u poslednjoj deceniji ostvarilo bolju prodaju od "Witchera", a to su GTA 5, "PUBG: Battlegrounds", "Mario Kart 8 Deluxe" i "Red Dead Redemption 2". Tome još možemo dodati i "Animal Crossing New: Horizons", koji je prodat slabije od "Witchera" (42 miliona), ali u znatno kraćem roku od tri godine.

Printscreen/Youtube/GameSpot
 

Inače, u planu je da "Witcher" u budućnosti dobije čak pet novih igara. "CD Projekt RED" razvija novu trilogiju na "Unreal Engineu 5". Paralelno s tim eksterni studio radi na preradi prvog "Witchera", a kanadski ogranak "CD Projekta" priprema manju "Witcher" igru s elementima multiplejera, piše hcl.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike