Kao muva bez glave: Jureći pokemone zaradio kaznu

21.01.2021

12:00 >> 12:08

0

Prekršio meru zabrane napuštanja doma bez opravdanog razloga

Kao muva bez glave: Jureći pokemone zaradio kaznu
Copyright Profimedia

Neverovatno je kakve sve ludosti izvode i na šta su sve spremni gejmeri samo da bi uhvatili pokemona. Navala na ovu video-igru nekada je bila tolika da su njeni tvorci morali da odlože globalno lansiranje, jer serveri nisu mogli podneti toliku potražnju. Strasti su se smirile, ali tu i tamo saznamo za novu animiranu avanturu vrednu pažnje.

Engleska policija kaznila je muškarca sa 200 funti nakon što je u kasnim večernjim satima izveo porodicu na ulicu da juri pokemone, kršeći tako meru zabrane napuštanja doma bez opravdanog razloga.

– Želeli bismo da podsetimo ljude da ne smeju da napuštaju dom ukoliko za to nemaju dobar razlog – saopštili su iz policije.

Profimedia

“Pokemon Go” je japanska igra proširene stvarnosti za pametne telefone koja je pokrenuta pre pet godina. Ono što je čini jedinstvenom jeste to što koristi usluge lokacije i kameru vašeg telefona kako biste mogli da uhvatite pokemone u stvarnom životu. Odnosno, kada šetate ulicama bilo kog grada, vaš avatar se kreće unutar igre. Dakle, pronalaženje novih pokemona i kontrolnih punktova za igru zapravo zahteva da izađete iz kuće i prošetate niz ulicu.

U Velikoj Britaniji su zbog pandemije na snazi rigorozne mere. Više niko ne može ući u zemlju bez negativnog testa na koronu. Građanima se preporučuje da ne napuštaju svoje domove bez opravdanog razloga, a jurenje pokemona svakako nije jedan od njih.

Pročitajte još:

Kako to inače biva kada u nečemu učestvuje ogroman broj ljudi, dese se i bizarne situacije. Tako  je jedan stanovnik SAD otkrio kako je njegova kuća pretvorena u igraonicu za pokemone. Isto se dogodilo i u baptističkoj crkvi u Vestborou koju je preuzeo ružičasti pokemon. Tražeći rečnog pokemona, tinejdžerka je u reci u Vajomingu pronašla leš, a pljačkaši su baš ovu igru koristili kako bi namamili igrače da ih opljačkaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike